Το Jack Daniel’s είναι ίσως μία από τις πιο γνωστές μάρκες ουίσκι στον κόσμο – πολλοί το θεωρούν σαν την Αμερική σε μπουκάλι. Η ιστορία της εταιρείας είναι τόσο πλούσια όσο και το ουίσκι της. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την Αμερικάνικη εταιρεία πίσω από το θρυλικό  τετράγωνο μπουκάλι.

 

1. Ο εφευρέτης της διάσημης συνταγής του Jack Daniel’s ήταν σκλάβος

Για περισσότερο από έναν αιώνα, ήταν ευρέως γνωστό ότι η τέχνη της απόσταξης διδάχθηκε στον νεαρό Jack Daniel από τον Λoυθηρανό κήρυκα Dan Call, στο Tennessee. Ωστόσο, η εταιρεία αποκάλυψε το 2016 (ενώ γιόρταζε την 150η επέτειό της) ότι δεν ήταν στην πραγματικότητα ο Call, αλλά ο σκλάβος του – ο Nathan  “Nearest” Green – ο οποίος του ενστάλλαξε την εμπειρία της απόσταξης.

 

2. Το Jack Daniel’s δεν είναι Bourbon, είναι Ουίσκι του Tennessee!

Η μόνη διαφορά στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσθετο βήμα κατά τη διάρκεια της παραγωγής: ακριβώς πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ωρίμανσης, φιλτράρεται για μερικές μέρες μέ ένα ειδικό φίλτο από ζάχαρη, σφένδαμο και ξυλάνθρακα, διαδικασία γνωστή και ως Lincoln County ProcessΤεχνικά λοιπόν, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί να ονομαστεί Bourbon. Η ονομασία “Ουίσκι του Tennessee” αναγνωρίστηκε από την Αμερικάνικη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μόλις το 1941.

 

3. Ο Jack Daniel είχε ύψος 1,57 μ.

Και κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο!

 

4. Το πραγματικό όνομα του Jack Daniel δεν είναι Jack Daniel

Το αληθινό του όνομα είναι Jasper Newton Daniel, αλλά οι φίλοι του τον φώναζαν Jack. Δοκίμασε να παραγγείλεις μια φορά ένα Jasper Newton Daniel με πάγο στο μπαρ, και πες μας πως πήγε.

 

5. Έχουν υπάρξει 7 μόνο Master Οινοπνευματοποιοί στο αποστακτήριο του Jack Daniel’s

Εδώ και 150+ χρόνια, το αποστακτήριο του Jack Daniel’s έχει γνωρίσει μόνο 7 Master Οινοπνευματοποιούς (οι οποίοι επιβλέπουν όλη την διαδικασία παραγωγής του ουίσκι), ξεκινώντας με τον ίδιο τον Jack Daniel από το 1866 μέχρι το 1911. Από το 2008 έως και σήμερα, ο Jeff Arnett είναι ο Master Οινοπνευματοποιός.

 

6. Ο Frank Sinatra πήρε ένα μπουκάλι Jack Daniel’s στον τάφο του

Το Jack Daniel’s συσχετιζόταν από πάντα με την μουσική – ειδικά τη rock – και ο Frank Sinatra έπαιξε τεράστιο ρόλο στην τότε αύξηση της δημοσιότητας της εταιρείας. Αγαπούσε τόσο πολύ την μάρκα αυτή, που θάφτηκε με ένα μπουκάλι (μαζί επίσης με ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα). Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση για να τιμήσει τον μουσικό, και έκανε το ίδιο όταν ένας άλλος διάσημος πότης του Jack Daniel’s, ο Lemmy Kilmister των Motörhead, πέθανε στις αρχές του 2016.

 

7. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβολίζει ο αριθμός “7” πάνω στην ετικέτα του Jack Daniel’s

Έχουν υπάρξει πολλοί μύθοι και θρύλοι, αλλά το νούμερο 7 εξακολουθεί να είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό. Κάποιοι λένε ότι ο αριθμός αντιπροσωπεύει τις επτά ερωμένες του Jack Daniel, και άλλοι μιλούν για μια αναφορά στον τρένο υπ’ αριθμόν 7 που μεταφέρει τα βαρέλια. Κανείς δεν ξέρει…


8. Το Jack Daniel’s είναι το παλαιότερο εγγεγραμμένο αποστακτήριο στις ΗΠΑ

Ενώ άλλα αποστακτήρια ισχυρίζονται ότι είναι παλαιότερα, σύμφωνα με τις ημερομηνίες εγγραφής το αποστακτήριο του Jack Daniel, το οποίο κατέγραψε ο ίδιος ο Jack το 1866, είναι σίγουρα το παλαιότερο.


9. Το Jack Daniel’s δεν μπορεί να πωληθεί στον τόπο Παραγωγής του

Αλλά κάποιος μπορεί να προμηθευτεί ένα μπουκάλι στο συγκεκριμένο αποστακτήριο! Ακόμα καλύτερα, μπορεί να αγοράσει το δικό του βαρέλι. Πόσο cool; Η πόλη Lynchburg, στην κομητεία Moore, είναι γνωστή ως ξηρή περιοχή μετά την Ποτοαπαγόρευση.

 

10. Μπορείς πλέον να τα ανακαλύψεις αυτά και μόνος σου, με την νέα Jack Daniel’s AR Experience!

Με τη νέα εφαρμογή Jack Daniel’s AR Experience, μπορείς κι εσύ να μάθεις τις μοναδικές ιστορίες της  ασπρόμαυρης ετικέτας, με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα (AR),  “ταξίδεψε” σε ένα ψηφιακό ταξίδι γύρω από την ιστορία και την αυθεντικότητα του Jack Daniel’s, μέσα από μια σειρά pop-up books! Με περισσότερα από 10 λεπτά περιεχομένου, οι φανατικοί Jackπότες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, πλούσια σε ιστορίες και εικαστικά.

 

 

Πώς μπορείς να το ζήσεις ; Απλό!

      1. Κατεβάζεις την εφαρμογή Jack Daniel’s AR Experience είτε σε Android στο Google PlayStore, είτε σε iOs, στο AppStore
      2. Σκανάρεις την ετικέτα ενός Jack Daniel’s με το κινητό σου
      3. Επιλέγεις την ιστορία που θες να ζήσεις ανάμεσα στις 3 ενότητες Stories of Jack, How we craft whiskey, και The Distillery (το αποστακτήριο του Jack Daniel’s)

 

Ταυτόχρονα, το Jack Daniel’s Old No7 πραγματοποιεί θεματικά events σε επιλεγμένα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα! Το διάσημο ουίσκι θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι με την ένδειξη “Εδώ μοιραζόμαστε ιστορίες του Jack“, καλωσορίζοντας τους φίλους μας σε νέες περιπέτειες. Ακόμη, με την αγορά ενός ποτού Jack Daniel’s, αποκτάς ένα custom μπρελόκ με ένα μοναδικό κωδικό, συμπληρώνεις τη φόρμα συμμετοχής στο  www.jackdaniels.gr, και μπαίνεις στην κλήρωση για συλλεκτικά δώρα κάθε μήνα.

 

Κατέβασε το Jack Daniel’s AR Experience εδώ και ακολούθησε τα βήματα:
https://we.tl/t-PmZcmEAzO8