Κρεμώδης, αφράτη και γεμάτη με γεύση πορτοκαλιού, αυτή η απλή συνταγή για μους πορτοκαλιού μπορεί να γίνει νωρίτερα. Όταν είστε έτοιμοι να το απολαύσετε, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να προσθέσετε λίγο σαντιγί και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα σοκολάτας. 

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Οδηγίες:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στους χτυπημένους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη ζελατίνης και το κρύο νερό. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά να μαλακώσει.
  7. Ζεσταίνουμε το μείγμα ζελατίνης στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  8. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο κρύο μείγμα κρέμας.
  9. Ρίξτε τη μους σε ατομικά φλιτζάνια σερβιρίσματος ή σε ένα μεγάλο μπολ.
  10. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή μέχρι να δέσει.
  11. Σερβίρετε παγωμένο με παγωμένα κομμάτια πορτοκαλιού από πάνω, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!