της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Ενα λαδερό φαγητό που το φτιάξαμε πρώτη φορά, καθώς αγαπάμε πολύ το σπανακόρυζο και σπάνια κάνουμε παραλλαγές σε λαχανόρυζο ή πρασόρυζο! Είναι πανεύκολο φαγητό και θέλει ελάχιστα υλικά!

Υλικά για 5 μερίδες:

  • 2 μεγάλα πράσα περίπου 500 γρ. αφού αφαιρεθούν τα πράσινα μέρη που δεν θα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. σπιτικό ζωμό (εγώ κάθε φορά που μαγειρεύω κάτι με λαχανικά πχ χορτόσουπα ή κοτόσουπα με λαχανικά φυλάω και ένα βάζο ζωμό στη κατάψυξη, ανάλατο για να μπορώ να υπολογίσω το αλάτι μου στο φαγητό)
  • 1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο που βράζει στα 10 λεπτά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βάζω τα πράσα και το κρεμμύδι στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό για να μαραθούν, ώστε να αποφύγω το τσιγάρισμα! Αφού μαλακώσουν προσθέτω τον άνηθο και το αλατοπίπερο, ενώ παράλληλα ξεπαγώνω το ζωμό!

Βήμα 2: Στη συνέχεια προσθέτω το ζωμό και το λάδι και αφού πάρουν βράση, προσθέτω το ρύζι.

Βήμα 3: Κλείνω με καπάκι αλλά ανακατεύω συνεχώς (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νεράκι μέχρι να είναι το ρύζι έτοιμο).

Βήμα 4: Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λεμονάκι κατά βούληση και έχουμε φαγητό έτοιμο στο μισάωρο που βγάζει μια γλύκα από τα πράσα!

Δεν ενδείκνυται για άτομα με ευερέθιστο έντερο και κολικούς εντέρου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214