Τα σπαγγέτι μπολονέζ είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αγαπούν πολλοί. Διαθέτει μια πλούσια και γευστική σάλτσα κρέατος που σερβίρεται πάνω από μακαρόνια al dente. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός νόστιμου και χορταστικού πιάτου.

Συστατικά:

  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέστε το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ξερή ρίγανη, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια με μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη σάλτσα Bolognese από πάνω. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!