Το κέικ αποτελεί μια παρασκευή που κατέχει βασική θέση σε κάθε ελληνικό σπίτι. Πέρα από τη γλυκιά εκδοχή του όμως, υπάρχει και η αλμυρή. Δοκίμασε να πειραματιστείς, προκειμένου να έχεις ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σου ένα γευστικό snack για όλες τις ώρες.

Υλικά

350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γραμ, λουκάνικα κοκτέιλ

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

1/3 κίτρινη πιπεριά

80 γραμ. τυρί τριμμένο

1 φακελάκι μαγιά

200 ml νερό

20 ml ηλιέλαιο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το λουκάνικο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, τις πιπεριές, το λουκάνικο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και το ηλιέλαιο. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, σκεπάζοντας τη με μια πετσέτα για 1 ώρα. Στη συνέχεια, σε μια λαδωμένη φόρμα βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξεις σπιτική λαγάνα με κρεμμύδι και πιπεριές | Thats Life. Life as it is!