Η ταλαιπωρημένη ηθοποιός Amber Heard επιβεβαιώθηκε ότι θα υποδυθεί ξανά τον ρόλο της Mera στη Warner Bros. Το Aquaman and the Lost Kingdom.

Υπήρχαν φήμες για ακύρωση του ρόλου της μετά τη δίκη της για συκοφαντική δυσφήμιση με τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, αν και η ίδια η Χερντ αρνήθηκε ότι αποκόπηκε από το σίκουελ τον Ιούνιο του 2022.

Η Warner Bros ξεκίνησε τη δίωρη παρουσίασή τους στο CinemaCon τη Δευτέρα με το πρώτο τρέιλερ για το Aquaman and the Lost Kingdom, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου.

Η Mera εθεάθη «να κάνει μια μάχη υποβρύχια», αν και δεν έχει κανένα διάλογο στο τρέιλερ, ενώ μια άλλη αναφορά από το The Direct πρόσθεσε ότι φορούσε ένα νέο λευκό κοστούμι.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο χρόνο θα έχει στην οθόνη στη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της δίκης της για συκοφαντική δυσφήμιση με τον Τζόνι Ντεπ κατέθεσε ότι μεγάλο μέρος του ρόλου της κόπηκε.

«Πάλεψα πολύ σκληρά για να παραμείνω στην ταινία – δεν ήθελαν να με συμπεριλάβουν στην ταινία. Μου δόθηκε ένα σενάριο. Και μετά δόθηκαν νέες εκδοχές του σεναρίου που είχαν αφαιρέσει σκηνές που είχαν δράση, που απεικόνιζαν τον χαρακτήρα μου και έναν άλλο χαρακτήρα, χωρίς να δίνω spoilers, δύο χαρακτήρες να τσακώνονται μεταξύ τους», είπε. «Βασικά έβγαλαν ένα σωρό από τον ρόλο μου. Μόλις αφαίρεσαν ένα μάτσο», διευκρίνισε η Χερντ.

Μια φήμη εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2022 ότι η Warner Bros ότι δεν είχε επαναφέρει την Heard για το sequel και ότι βρισκόταν στη διαδικασία εκ νέου επιλογής για τον ρόλο της Mera.

Στη φήμη δόθηκε κάποια αξιοπιστία αφού ο τότε επικεφαλής της DC-Films Walter Hamada είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης ότι είχαν σκεφτεί να ανανεώσουν την ηθοποιό λόγω ανησυχιών για την έλλειψη «φυσικής χημείας» με τον συμπρωταγωνιστή της Momoa.