Η Άμπερ Χερντ δεν έδωσε τα χρήματα από το διαζύγιο της με τον Τζόνι Ντεπ το 2016 στις φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως είχε υποσχεθεί. Η ίδια είχε δηλώσει πως «δεν επιθυμούσε ποτέ τα λεφτά του Τζόνι» και θα έδινε και τα 7 εκατομμύρια δολάρια που θα έπαιρνε, σε φιλανθρωπίες. Τα χρήματα θα πήγαιναν στους δύο σπουδαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες.

Όμως η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, στρίμωξε την ηθοποιό κάνοντάς της ερωτήσεις σχετικά με τα χρήματα. Η Χέρντ απάντησε «Αυτό είναι λάθος» και τότε η Βάσκεζ ξαναρώτησε «Κυρία Χερντ, δεν έχετε ακόμη δωρίσει το ποσό που λάβατε από τον διακανονισμό του διαζυγίου των επτά εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, έτσι δεν είναι;»

Η Χέρντ απάντησε «Λάθος, υποσχέθηκα το σύνολο των επτά εκατομμυρίων σε φιλανθρωπικό σκοπό και σκοπεύω να εκπληρώσω αυτές τις υποχρεώσεις».

«Χρησιμοποιώ την υπόσχεση και τη δωρεά ως συνώνυμα μεταξύ τους… Έτσι πληρώνονται οι δωρεές» είπε η  Βάσκεζ.
«Με σεβασμό, κα Χερντ, δεν είναι αυτή η ερώτησή μου. Μέχρι σήμερα, δεν έχετε πληρώσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά σας χρήματα στην ACLU, ναι ή όχι;».

Η Άμπερ τελικά υποχώρησε, λέγοντας: «Δεν έχω πληρώσει ακόμα».

Η Βάσκεζ ξανά ρωτάει σχετικά και με τον δεύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Και μέχρι σήμερα, δεν έχετε πληρώσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά σας χρήματα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες;»
«Δεν έχω πληρώσει ακόμα γιατί ο Τζόνι μου έκανε μήνυση» απαντά η Αμπερ.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Τέρενς Ντόχερτι της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών επιβεβαίωσε στην ομάδα του Ντεπ, ότι η Χερντ δεν τους έδωσε ποτέ τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Χέρντ σε συνέντευξή της το 2018 σε ολλανδικό talk show είχε δηλώσει: «Δωρήθηκαν επτά εκατομμύρια δολάρια συνολικά. Τα μοίρασα μεταξύ του ACLU και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Λος Άντζελες. Δεν ήθελα τίποτα».