Άμπερ Χερντ αποκάλυψε οτι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της πριγκίπισσας «Mera» που είχε στο Aquaman πλέον δεν της ανήκει. Μετά την υπόθεση για την ενδοοικογενειακή βία που κατηγόρησε η ίδια τον πρώην σύντροφό της Τζόνι Ντεπ, τα πράγματα άλλαξαν και για τους δύο.

Oι παραγωγοί των «Πειρατών της Καραϊβικής» ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να συνεργαστούν με κάποιον που κατηγορείται για ξυλοδαρμό. Επιπλέον ο Ντεπ απολύθηκε από τον ρόλο του στην ταινία «Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore».


Ο κόσμος στα social media απαιτεί εδώ και καιρό να απομακρυνθεί ο ρόλος της Χερντ από την ταινία «Aquaman 2», και έτσι και έγινε. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 4,2 εκατομμύρια υπογραφές και όπως δήλωσε και η ίδια στο δικαστήριο «Με αποδέσμευσαν από το συμβόλαιό μου και έχω αγωνιστεί για να παραμείνω σε αυτό».
Επίσης η Χέρντ πρόσθεσε «Με έχουν αφήσει σε αυτό, απλά δεν ξέρω για πόσο θα είμαι στην πραγματικότητα, στο τέλος».
«Όπως είπα», συνέχισε η Χερντ «δεν ξέρω αν θα είμαι καν στο final cut ή για πόσο θα είμαι. Ήταν δύσκολο να μείνω στην ταινία»

Η ηθοποιός ανέφερε, ότι η Warner Bros «δεν ήθελε να με συμπεριλάβει στο σίκουελ της DC “Aquaman and the Lost Kingdom”. Μου έδωσαν ένα σενάριο και μερικές άλλες εκδοχές του, στις οποίες είχαν αφαιρέσει σκηνές δράσης, όπου συμμετείχε ο χαρακτήρας μου και ένας άλλος χαρακτήρας. Χωρίς να κάνω περαιτέρω spoil- οι δύο χαρακτήρες παλεύουν μεταξύ τους. Έκοψαν βασικά πολύ από τον ρόλο μου».