Το ΚΠΙΣΝ ανοίγει ξανά τις πόρτες του, και υποδέχεται τους επισκέπτες με μεγάλη χαρά, αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Βασικός στόχος για την επόμενη περίοδο είναι να συνδυαστεί η άριστη εμπειρία των επισκεπτών, για την οποία έχει λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία στις έρευνες κοινού με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους, καθώς και της υγείας των εργαζομένων.

κπισν ανοιχτό

Για τον σκοπό αυτό εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο για το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ, το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολουθεί τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας και διεθνώς.

Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε το ΚΠΙΣΝ;

Η πρόσβαση παραμένει πλήρως ελεύθερη για τους άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και τις εγκύους καθώς και για έναν συνοδό τους.

Για τους υπόλοιπους:

 • Για να επισκεφθείτε το ΚΠΙΣΝ, θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχετε κάνει προκράτηση θέσης μέσω της αρχικής σελίδας του snfcc.org. Διαφορετικά η είσοδος στο ΚΠΙΣΝ δεν θα σας επιτραπεί. Οι προκρατήσεις άνοιξαν την Τετάρτη 03/06 στις 12.00.
 • Μπορείτε να κλείσετε μέχρι 5 θέσεις.
 • Την ημέρα της επίσκεψης σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας και να παρουσιάσετε στην είσοδο το δελτίο εισόδου το οποίο θα σας έχει αποσταλεί με την προκράτησή σας μέσω email. Για τη διευκόλυνσή σας προτείνουμε να τυπώσετε το δελτίο εισόδου. Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής: ακόμα και αν δεν έρθουν όλοι όσοι έχουν κάνει κράτηση, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εισόδου για άλλους.
 • Οι ηλεκτρονικές προκρατήσεις θα γίνονται σε ημίωρα slots των 100 ατόμων από τις 10.00-21.30.
 • Για την πραγματοποίηση της επίσκεψής σας, η άφιξή σας στο σημείο ελέγχου του ΚΠΙΣΝ πρέπει να γίνει στο χρονικό διάστημα 15 λεπτά πριν και 20 λεπτά μετά από την αναγραφόμενη ώρα στο δελτίο εισόδου. Για παράδειγμα, αν έχετε κάνει κράτηση για τις 12:00 μπορείτε να προσέλθετε από τις 11:45 μέχρι και τις 12:20. Πριν από την αρχή και μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, η κράτησή σας δεν θα ισχύει.
 • Η διάρκεια παραμονής σας στο ΚΠΙΣΝ με ηλεκτρονική προκράτηση είναι τέσσερις ώρες ή μέχρι την ώρα που το ΚΠΙΣΝ κλείνει, αν αυτό συμβεί νωρίτερα πριν την παρέλευση των τεσσάρων ωρών.
 • Οι προκρατήσεις σας θα πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Το ΚΠΙΣΝ διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει την είσοδο για λόγους δημόσιας υγείας. Θα γίνει κάθε προσπάθεια να ειδοποιηθείτε ηλεκτρονικά σε αυτή την περίπτωση.

Αναλυτικές οδηγίες θα σταλούν σε όλους όσους έχουν κάνει προκράτηση με πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους την ημέρα της επίσκεψής τους.

Πρόγραμμα προκρατήσεων θέσεων για επίσκεψη στο Πάρκο

 • Kάθε Τετάρτη στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Παρασκευή
 • Kάθε Τετάρτη στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Σάββατο
 • Kάθε Τετάρτη στις 14:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Κυριακή
 • Κάθε Παρασκευή στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Δευτέρα
 • Κάθε Παρασκευή στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Τρίτη
 • Κάθε Δευτέρα στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Τετάρτη
 • Κάθε Δευτέρα στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Πέμπτη

Πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ

Για την εφαρμογή της ελεγχόμενης εισόδου επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ, θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο τρεις είσοδοι: η είσοδος Β στη νότια πλευρά του Καναλιού (πιάτσα ταξί), η είσοδος Γ μεταξύ του υπαίθριου parking του ΚΠΙΣΝ και της οδού Πεισιστράτου, καθώς και η είσοδος Α από το Κέντρο Επισκεπτών (επί της οδού Ευριπίδου και Δοϊράνης).

Για τη διευκόλυνση των επιβατών των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο parking, θα υπάρχει σήμανση που θα τους οδηγεί στις εισόδους.

Όλες οι άλλες είσοδοι του Πάρκου και του ΚΠΙΣΝ θα παραμείνουν κλειστές.

Ποιοι χώροι είναι ανοιχτοί;

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Κανάλι και η Αγορά θα είναι ανοιχτά για να κάνετε τις βόλτες σας αλλά οι Παιδικές Χαρές, οι Πίδακες Νερού, ο Μουσικός Κήπος, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ο υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών θα παραμείνουν κλειστά. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας έχουν τοποθετηθεί επιπλέον τουαλέτες.

Θα λειτουργούν όλα τα κυλικεία και οι υπαίθριοι χώροι εστίασης τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ.

Ο εξωτερικός χώρος του Φάρου θα είναι ανοιχτός, ενώ ο εσωτερικός χώρος θα παραμείνει κλειστός.

Το parking λειτουργεί κανονικά.

Για τις υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παρακαλούμε να επισκεφθείτε το site τους.

Η υπηρεσία shuttle bus καθώς και η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων δεν είναι διαθέσιμες.

Επίσης παρακαλούμε να σημειώσετε πως η δυναμικότητα των ανελκυστήρων δημόσιας χρήσης έχει μειωθεί σημαντικά. Σας συνιστούμε με έμφαση να αποφεύγετε τη χρήση τους. Σε κάθε περίπτωση για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Έλεγχος προκρατήσεων / Πληροφορίες

Στις τρεις διαφορετικές εισόδους πρόσβασης στο ΚΠΙΣΝ θα βρίσκεται προσωπικό για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σας προκράτησης.