Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός Brad Pitt σε πρόσφατη συνέντευξή του, αφού ο σταρ μοιράστηκε μια άγνωστη πτυχή του εαυτού του που δε γνωρίζαμε ως τώρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι ανησυχεί επειδή οι άνθρωποι τον θεωρούν συνήθως εξαιρετικά εγωκεντρικό, κρίνοντας από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει. Αυτό που συμβαίνει όμως πραγματικά είναι ότι πολλές φορές αδυνατεί να τους αναγνωρίσει, ακόμα κι αν έχει συναντηθεί μαζί τους πριν από λίγα λεπτά.

Ο Brad Pitt αποκάλυψε ότι παλεύει να θυμηθεί ή να αναγνωρίσει πρόσωπα, καθώς πάσχει από προσωπαγνωσία. Ο ηθοποιός δεν έχει επίσημα διαγνωστεί με αυτή την πάθηση, όμως παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα. Ο 58χρονος Pitt νιώθει συχνά ντροπή, αφού δε μπορεί να θυμηθεί ανθρώπους που έχει συναναστραφεί μαζί τους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι από προσωπαγνωσία πάσχουν περίπου 1 στους 50 ανθρώπους, αφού πρόκειται για μια συνηθισμένη νευρολογική πάθηση. Όσοι πάσχουν μπορεί να μην αναγνωρίζουν τα πρόσωπα οικείων τους, όμως άλλοι δε μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε το δικό τους πρόσωπο. Πρόκειται για μια πάθηση που επιδεινώνεται με τον καιρό.

Μιλώντας στο GQ, ο ηθοποιός δήλωσε: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Διαβάστε επίσης:

Η Βάσω Λασκαράκη πρωταγωνιστεί στη νέα τηλεοπτική καμπάνια της Garnier | Thats Life. Life as it is!