Βρισκόμαστε πλέον στην άνοιξη και σιγά σιγά θα αναζητήσουμε πιο ανάλαφρες γεύσεις. Η σοκολάτα είναι πάντα “βασίλισσα” στην καρδιά μας, αλλά μια τάρτα με φράουλα και σμέουρα σίγουρα είναι μια εναλλακτική επιλογή στην οποία δε μπορούμε να αντισταθούμε. Δες, στη συνέχεια, με ποιο τρόπο θα τη φτιάξεις κι εσύ!

Υλικά

Για τη βάση κραμπλ:

  • 50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για τη γκανάς φράουλας:

  • 350 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. πουρές φράουλας
  • 75 γρ. πουρές από σμέουρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σιρόπη γλυκόζης

Για διακόσμηση (προαιρετκά):

  • κρέμα μασκαρπόνε
  • φράουλες και σμέουρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε 2 τσέρκια (12 εκ.) σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Για τη βάση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σβώλοι. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο τσέρκια και το πιέζουμε ελαφρώς. Ψήνουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γκανάς:

Ψιλοκόβουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε τους πουρέδες με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και στη συνέχεια ανακατεύουμε προσθέτοντας τη σοκολάτα. Χτυπάμε με ένα μπλέντερ το μείγμα προσθέτοντας και το βούτυρο.

Ρίχνουμε τη γκανάς πάνω στο κράμπλ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Διακοσμούμε τις 2 τάρτες με κρέμα μασκαρπόνε και τοποθετούμε στο τέλος τις φράουλες και τα μούρα.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκοπατάτες γεμιστές με κιμά και λαχανικά | Thats Life. Life as it is!