“Είναι οι γυναίκες αυτές που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα αισθήματά τους και πέφτουν με τα μούτρα στον έρωτα”. Αυτή είναι η κλασική αντίληψη που υπάρχει εδώ και χρόνια και μας παρουσιάζει τις γυναίκες ως εκείνες που βουτάνε στον έρωτα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι όμως τα πράγματα ίσως και να μην είναι έτσι ακριβώς…
Μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια έδειξε πως είναι οι άντρες εκείνοι που μπορεί να ερωτευτούν πιο γρήγορα. Eίναι πιθανό να πουν το “Σ’ αγαπώ” πολύ πιο νωρίς από τις γυναίκες και να δαγκώσουν τη λαμαρίνα πιο δυνατά!
Όπως είπαν οι ερευνητές οι γυναίκες υποσυνείδητα διστάζουν περισσότερο και δεν αφήνουν την αγάπη να τις κυριεύσει και ένας λόγος είναι πως αυτό μπορεί να τους κοστίσει αν συνδεθούν με τον λάθος άντρα και κάνουν παιδί μαζί του. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους και δεν θέλουν κάτι τέτοιο να τους κοστίσει σε χρόνο, χρήμα και ψυχολογία.
Τώρα γιατί οι άντρες λένε πρώτοι σ’ αγαπώ; Γιατί οι άμυνες της γυναίκας είναι πολύ δυνατές στην αρχή κάτι που κάνει τους άντρες να αναλάβουν δράση και να μιλήσουν πρώτοι. Κάτι που έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες θέλουν να γίνει προκειμένου να είναι σίγουρες (όσο είναι δυνατό αυτό) πως η περίπτωση αξίζει. Από την άλλη πάλι υπάρχει και η πανάρχαια αντίληψη πως ο άντρας είναι ο κυρίαρχος σε μία σχέση και ακόμα και αυτό το “σ’ αγαπώ” πρέπει να το πει αυτός.
Βέβαια η έρευνα ανακάλυψε και κάτι… δυσάρεστο που είναι πως μπορεί οι άντρες να πουν πιο γρήγορα το σ’ αγαπώ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κρατήσει κιόλας. Ο ενθουσιασμός στην αρχή τους παίρνει τα μυαλά, όμως μπορεί πολύ πιο γρήγορα να ξενοκοιτάξουν! Κοινώς το λένε το σ’ αγαπώ, αλλά κάποιες φορές όχι με την σημασία που θα ήθελαν οι γυναίκες…