Η καβουροσαλάτα, ένα απολαυστικό μείγμα από τρυφερό κρέας καβουριών και τραγανά λαχανικά, προσφέρει μια αναζωογονητική έκρηξη γεύσεων ωκεανού. Λίγες σταγόνες βινεγκρέτ λεμονιού ολοκληρώνει αυτή την απόλαυση εμπνευσμένη από τη θάλασσα.

Συστατικά

Για το dressing

  • κομμάτι τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού)
  • 75ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (περίπου 2 ώριμα λάιμ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ήπιο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 15 φύλλα μέντας

Για τη σαλάτα

  • 2 μικρά ώριμα πράσινα ή πορτοκαλόσαρκα πεπόνια, καλά παγωμένα
  • ½ μικρό αγγούρι
  • 100g κάρδαμο
  • 300g φρέσκο καβούρι, μαγειρεμένο

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το dressing, ξεφλουδίστε το τζίντζερ και τρίψτε το σε ένα μπολ – θα πρέπει να πάρετε περίπου ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σύρμα (αν έχετε – διαφορετικά ανακατεύετε με ένα κουτάλι), ενώστε το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο με το τζίντζερ.
  3. Αλατίζουμε και βάζουμε γενναιόδωρα μαύρο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας και ανακατεύουμε τα μισά.
  4. Για τη σαλάτα, ξεφλουδίστε τα πεπόνια, κόψτε τη σάρκα στη μέση και ξύστε τους σπόρους με ένα κουταλάκι του γλυκού. Κόψτε τη σάρκα σε κομμάτια.
  5. Καθαρίζουμε το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια, λίγο μικρότερα από αυτά του πεπονιού.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πεπόνι και το αγγούρι μαζί με το dressing.
  7. Κόψτε μόνο τα πιο σκληρά κοτσάνια από το κάρδαμο και προσθέστε το στο πεπόνι.
  8. Μοιράστε το πεπόνι και το νεροκάρδαμο σε δύο μεγάλα πιάτα ή μπολ σαλάτας, αφήνοντας τυχόν επιπλέον ντρέσινγκ πίσω στο μπολ.
  9. Αλατοπιπερώνουμε το καβούρι. Στοιβάζετε το καβούρι πάνω από το πεπόνι και το κάρδαμο.
  10. Σκορπίζουμε πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα μέντας. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο: Το ελληνικό “βρώμικο” χειροποίητο!