Το μαύρο κραγιόν εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος στη πασαρέλα των Giles και Emanuel Ungaro. Η σκληρή τάση του κραγιόν φαίνεται δροσερή στο διάδρομο της πασαρέλας όπου η αυθάδεια της μόδας κυριαρχεί αλλά τι γίνεται στη καθημερινή ζωή; Δεν είναι ένα εύκολο προιόν για να πειραματιστείς ή να ξεφύγεις από θέμα στυλ καθώς μια τέτοια ισχυρή εμφάνιση δημιουργεί μια αίσθηση ισορροπίας με το υπόλοιπο του προσώπου. Δεν έχει σημασία αν φοράς αρκετό μακιγιάζ ή όχι καθώς το μάτι θα πέσει στο μαύρο κραγιόν.

Μείνε κολλημένη στα χείλη. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό όπου θα εστιάσεις. Μη χρησιμοπ0ιήσεις αρκετό eyeliner,σκιά ή πούδρα. Κράτησε οτιδήποτε άλλο στο ελάχιστο δεδομένου ότι δεν θέλεις το πρόσωπο σου να φαίνεται πολύ έντονο. Μπορείς να βάλεις λίγη μάσκαρα και μέχρι εκεί.

Φροντίδα στα χείλη. Όπως με κάθε κραγιόν έτσι και με το μαύρο θα πρέπει να φροντίσεις τα χείλη σου με προιόντα ενυδάτωσης, όπως κάποιο lip balm. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να κάνεις απολέπιση με μια οδοντόβουρτσα. Τίποτα δεν φαίνεται πιο ωραίο από καλοσχηματισμένα ενυδατωμένα χείλη. Οπότε μπορείς να περιποιηθείς τα χείλη σου όση ώρα χρειαστεί για το τέλειο αποτέλεσμα.

Άπλωσε το κραγιόν με πινελάκι. Είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να τοποθετήσεις το συγκεκριμένο κραγιόν χωρίς να πασαλεφθείς ολόκληρη. Όπως και το κόκκινο έτσι και αυτό χρειάζεται πινελάκι για να απλωθεί ομοιόμορφα στα χείλη σου.

Μη χρησιμοποιήσεις lip gloss. Όσο και αν θες να φαίνονται εντυπωσιακά τα χείλη σου, μη χρησιμοποιήσεις lip gloss καθώς αυτό γίνεται ούτως ή άλλως με ένα τέτοιο χρώμα κραγιόν. Αν πάλι επιμένεις μπορείς να τοποθετήσεις ελάχιστη ποσότητα στη μέση του κάτω χείλους ώστε να φαίνεται υγρό.

Αν πάλι φοβάσαι το μαύρο γιατί δεν δοκιμάσεις το μαύρο μπλε; Είναι μια εναλλακτική λύση για το μαύρο και εξίσου εντυπωσιακό. Είναι σκοτεινό και ισχυρό αλλά όχι τόσο ακραίο όσο το μαύρο. Δεν θέλεις ούτε μαύρο-μπλε τότε επέλεξε ένα σκούρο δαμασκηνί κραγιόν μέχρι να συνηθίσεις και σιγά σιγά κάνεις μια ομαλή μετάβαση προς το μαύρο.