Το αρνάκι αποτελεί μια εγγυημένη πρόταση για ιδιαίτερες περιστάσεις. Το προτιμούμε στα τραπέζια της Κυριακής αλλά και σε κάθε περίσταση που όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι. Οι περισσότεροι το μαγειρεύουν στο φούρνο με πατάτες, όμως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για να πειραματιστείς. Αν θες κάτι διαφορετικό, αλλά εξαιρετικά γευστικό, δοκίμασε τη συνταγή με κάρι που ακολουθεί.

Υλικά

500 γρ. αρνίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο

2 μεγάλα κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

2 κ.σ. πάστα κάρι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ξίδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το αρνί, αφού το κόψουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες σε κύβους προσθέτοντάς τα μαζί με το αρνί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τη σάλτσα κάρι και 1 κ.σ. ξύδι, ανακατεύοντας καλά. Τα αδειάζουμε όλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε από πάνω το γιαούρτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης: Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι | Thats Life. Life as it is!