Ψάχνεις κάτι εύκολο, υγιεινό, γρήγορο και ταυτόχρονα πρωτεϊνικό για το πρωινό σου; Μια νόστιμη συνταγή φτιαγμένη με βρώμη, μπανάνες και σιρόπι σφενδάμου είναι ιδανικό.

Υλικά

2 1/4 φλιτζάνι βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας
2 αυγα
1 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια, τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 8×8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες, με τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτουμε στο μείγμα βρώμης τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να είναι το μείγμα ομοιογενές. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα ανακατεύοντας πάλι. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά.