Όλοι μπορούμε να δοκιμάσουμε την τάση της Barbiecore, εμπνευσμένη από την ταινία Barbie και την εμβληματική σκηνή με το καμπυλωτό πόδι της Μάργκοτ Ρόμπι. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε, καθώς οι ορθοπεδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που μπορεί να συνεπάγεται αυτή η τάση.

Η δημοφιλής πρόκληση του Barbie Foot Challenge έχει κάνει τον γύρο του TikTok, με πολλούς να πειραματίζονται και να δημιουργούν βίντεο περπατώντας στα δάχτυλα των ποδιών τους, μιμούμενοι τον τρόπο που στέκεται η Barbie. Οι χρήστες ενθουσιάζονται με αυτήν την πρόκληση, κάνοντας τα hashtags #BarbieFeet και #BarbieFeetChallenge να γίνουν viral, με εκατομμύρια προβολές.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτή η θέση του ποδιού μπορεί να είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Η ποδίατρος Jodi R. Schoenhaus αναφέρει ότι το περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών χωρίς τη στήριξη των τακουνιών μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια του αστραγάλου, τραυματισμούς και προβλήματα με τους μυς και τη σπονδυλική στήλη. Επίσης, το πόδι της Barbie δεν έχει την απαραίτητη στήριξη, ενώ τα τακούνια προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη στη φτέρνα και το πίσω μέρος του ποδιού.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τους κινδύνους που ενέχει αυτή η τάση και να την υιοθετούμε με προσοχή. Αν και μπορούμε να πειραματιστούμε για λίγο με την τάση της Barbiecore, πρέπει να αποφύγουμε μακροχρόνια περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών μας χωρίς κατάλληλη στήριξη, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς και προβλήματα υγείας. Ειδικά για τα νεότερα κορίτσια που εξακολουθούν να αναπτύσσονται, η πίεση που ασκείται στο σώμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πλάκες ανάπτυξης. Ας αφήσουμε τη μόδα για τις κούκλες και ας φροντίσουμε την υγεία και τη στήριξη των ποδιών μας.

 

 

Διάβασε επίσης:

Barbie & Burj Khalifa: Εντυπωσιάζουν με το… μέγεθός τους!