Οι βελγικές βάφλες είναι πιο πηχτές από άλλες βάφλες, ιδανικές για πρωινό ή brunch περιχυμένες με σιρόπι σφενδάμου και από πάνω τραγανό μπέικον ή μπανάνες σε φέτες.

Συστατικά

  • 125gr απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 ml πλήρες γάλα
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 40gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι

Μέθοδος

  1. Προθερμάνετε τη βελγική βαφλιέρα σας στην εστία σε μέτρια φωτιά. εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική μηχανή βάφλας, θερμαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το μείγμα θα κάνει περισσότερες βάφλες.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
  3. Σε μια κανάτα, χτυπήστε μαζί το γάλα, τους κρόκους αυγών, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στα στεγνά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, βάλτε το στο μείγμα της ζύμης μέχρι να ενωθούν, αλλά μην τα ανακατέψετε υπερβολικά.
  5. Ρίξτε με κουτάλι τη ζύμη στη βαφλιέρα – το πόσο θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος της μηχανής σας – και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Διατηρήστε το ζεστό όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες βάφλες.

Καλή επιτυχία!