Η αύρα του καλοκαιριού έχει κάτι το μοναδικό και σε κάνει να αισθάνεσαι… χαλαρός, ανέμελος και πιο happy. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η “ραστώνη”, συνοδεύεται πάντοτε από τη λέξη… καλοκαίρι! Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι για να χαλαρώσεις σωστά χρειάζεσαι και τον κατάλληλο χώρο, η αλήθεια είναι ότι ένα από τα καλύτερα σημεία στο λεκανοπέδιο είναι το Gardenista (Παπανικολή 18, Χαλάνδρι), το all-day café/bar/restaurant, το οποίο συνδυάζει τα cool vibes με την elegant αισθητική και το μεσογειακό ταπεραμέντο!

Μοναδική φιλοξενία, χαλαρή ατμόσφαιρα και ποιοτικές γεύσεις είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για το φιλικό στέκι που δημιούργησε η Αλίκη και ο Γιώργος μαζί με τον σεφ Στέφανο Πρίσκα και για το οποίο είναι εμφανές ότι ξοδεύτηκε μπόλικο μεράκι και… αγάπη. Με το που θα περάσεις την πόρτα του Gardenista αμέσως αισθάνεσαι τα χαλαρωτικά vibes να διαπερνούν κάθε σπιθαμή του κορμιού σου και αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο μπορείς να καθίσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Ο δε μεγάλος “open-air” κήπος που λούζεται με άπλετο φως και ουρανό κάνει το βλέμμα να ταξιδεύει και το πνεύμα να ηρεμεί.

Ο ζεστός αυτός χώρος αγαπάει το πράσινο και οτιδήποτε έχει σχέση με τη φύση, για αυτό και κεντρική φιλοσοφία του μαγαζιού είναι ότι η λέξη «κατεψυγμένο» δεν υπάρχει… πουθενά! Οι επιλογές των πιάτων μυρίζουν Μεσόγειο και διακρίνονται για τις ethnic πινελιές τους, με το μενού να περιλαμβάνει πεντανόστιμα κρέατα (τα οποία ψήνονται στον ειδικό φούρνο Josper με κάρβουνα, προσφέροντας ασύγκριτη γεύση), αλλά και ολόφρεσκες δροσερές σαλάτες που εκτός του είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις του healthy τρόπου ζωής, είναι ιδανικές και για το καλοκαίρι.

Πιάνοντας το μενού του Gardenista στα χέρια μας, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε, καθώς οι τέλειοι συνδυασμοί σε σαλάτες, κρεατικά και γλυκά μας έβαλαν σε πολλά… διλλήματα και σκέψη. Τελικά, μας κέρδισε το Salmon Brioche (το οποίο αποτελείται από ψωμάκι brioche από μελάνι σουπιάς με guacamole, handmade μαρινέ σολομό, αγγούρι, τομάτα και φρέσκια πράσινη σαλάτα με quinoa), αλλά και το εκπληκτικό salmon sandwich (το οποίο αποτελείται από φιλέτο σολομού περασμένο από τον Josper ξυλόφουρνό, guacamole sauce, αγγούρι, τομάτα, iceberg, σε φρέσκο χειροποίητο ψωμί brioche από μελάνι σουπιάς και το οποίο συνοδεύεται με φρέσκια σαλάτα mesclun και quinoa)! H συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική και γευστική, καθώς μια λαχταριστή σαλάτα Alice (με φρεσκοκομμένο τραγανό iceberg, καπνιστή πανσέτα, φρέσκο Ιβηρικό λουκάνικο chorizo, παρμεζάνα, καλαμπόκι, τοματίνια, crouton, pop corn χοιρινού και Caesar’s dressing) μας έκανε να… ευχαριστούμε πολλάκις το δημιουργό, ενώ τα Casarecce με φιλέτο κοτόπουλο, πέστο βασιλικού, bocconcini mozzarella, τοματίνια, παλαιωμένο βαλσάμικο, baby ρόκα και flakes παρμεζάνας αποτέλεσαν μια πραγματική «όαση» για τον ουρανίσκο μας.

Και επειδή όλοι λίγο έως πολύ λατρεύουμε τις «αμαρτωλές» απολαύσεις, το λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας, η κρεμ μπρουλέ και τα πουράκια Gardenista αποτελούν την πιο γλυκιά αμαρτία και τον καλύτερο γευστικό επίλογο. Φυσικά όλοι οι παραπάνω «πειρασμοί» θα έμοιαζαν ημιτελείς, σαν ένα puzzle χωρίς το τελευταίο του κομμάτι, εάν δεν τους είχαμε συνοδεύσει με ένα ποτήρι Σαμαρόπετρα από το κτήμα Κυρ-Γιάννη. Η αίσθηση φρεσκάδας που χαρίζει το βαθύ άρωμα και η συναρπαστική μεστή γεύση καθιστούν την Σαμαρόπετρα, ένα elegant κρασί που μοιάζει να διακατέχεται από την θαλασσινή αύρα του Αιγαίου και την ξεχωριστή ομορφιά της μακεδονικής γης. Με το που το γεύεσαι αμέσως ξυπνούν όλα τα αισθητήρια σου όργανα και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι θεοί κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο ξέχασαν στη γη ένα μοναδικό δώρο στην ανθρωπότητα.

To Gardenista είναι μια πραγματική «όαση» και αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε… Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει η γλυκιά σας καθημερινή απόδραση…

Gardenista
Παπανικολή 18, Χαλάνδρι
21 0685 5123