Τα χειροποίητα ραβιόλια προσφέρουν μια αίσθηση αυθεντικότητας και πολυτέλειας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον καπνιστό σολομό με την ρικότα, προσφέροντας έναν πλούσιο και κρεμώδη γευστικό συνδυασμό.

Συστατικά:

  • Φύλλα για ραβιόλια
  • 200γρ καπνιστός σολομός, κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ ρικότα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο άνηθο
  • Λίγο λεμόνι
  • 1 αυγό για τη σφράγιση των ραβιόλια

Μέθοδος:

  1. Ετοιμάστε τα φύλλα για τα ραβιόλια.
  2. Αναμείξτε τον σολομό, την ρικότα, τον άνηθο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  3. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες της γέμισης στα φύλλα και κλείστε τα ραβιόλια με λίγο χτυπημένο αυγό γύρω από τις άκρες.
  4. Βράστε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Γεμιστά ραβιόλι με δεντρολίβανο και κουκουνάρι