Αυτές οι εύκολες ενεργειακές μπάρες χωρίς ψήσιμο είναι μια διατροφική δύναμη, γεμάτη υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες. (Συν σοκολάτα!) Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.

Συστατικά

  • 150gr ανάμεικτοι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια Βραζιλίας και καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150gr έτοιμα προς κατανάλωση αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 200gr μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, σε τέταρτα
  • 50gr λάδι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους, όπως ηλίανθο, κολοκύθα, σουσάμι και λινάρι

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 20 εκ. ιντσών με μεμβράνη, αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά.
  2. Βάλτε τους ξηρούς καρπούς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ψιλοκοπούν, αλλά όχι να γίνουν σκόνη – θέλετε να προσθέσουν μια υπέροχη τραγανή γεύση. Ρίξτε τα σε ένα μπολ.
  3. Βάλτε τα βερίκοκα και τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε σε μια παχύρρευστη πάστα, αλλά μην τα αφήσετε να γίνουν πολύ λεία.
  4. Επιστρέψτε τους ξηρούς καρπούς στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε το λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο και τους σπόρους. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε το καπάκι και να σπρώξετε το μείγμα μερικές φορές προς τα κάτω με μια σπάτουλα.
  5. Απλώνουμε την πάστα πάνω από τη βάση της φόρμας και λειαίνουμε την επιφάνεια. Φέρτε την περίσσεια μεμβράνης πάνω και πάνω από το μείγμα για να καλυφθεί εντελώς. Βάλτε στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
  6. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη, ξετυλίγουμε και το τοποθετούμε σε μια σανίδα. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα και μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι. Ανακατεύουμε με φύλλα χαρτιού ψησίματος για να μην κολλήσουν οι ράβδοι μεταξύ τους και διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κρεμώδης πατατοσαλάτα με σολομό και γαρίδες