Το σνίτσελ αποτελεί ένα πολύ νόστιμο ομολογουμένως πιάτο, αλλά δυστυχώς έχει ταυτιστεί με το τηγάνισμα. Στις μέρες μας όμως, όλο και περισσότεροι αποφασίζουμε να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές διατροφής, με αποτέλεσμα να στερούμαστε πολλά από τα αγαπημένα μας φαγητά. Παρόλα αυτά, σνίτσελ μπορούμε να φτιάξουμε και στο φούρνο. Μόλις το δοκιμάσεις, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει τίποτα να “ζηλέψει” από το τηγανιτό, ενώ έχει σημαντικά λιγότερες θερμίδες.

Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ (η συνταγή γίνεται και με κοτόπουλο)

2 αυγά

1/2 φλ. γάλα

λίγη μουστάρδα

φρυγανιά τριμμένη

σκορδόσκονη

αλάτι

πιπέρι

μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα, ρίχνοντας στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη φρυγανιά και τη σκόνη σκόρδου αναμειγνύοντας τα καλά. Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς. Τα αφήνουμε, αν θέλουμε, πρώτα λίγο στο ψυγείο. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω τα σνίτσελ. Τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα, χωρίς να τα γυρίσουμε. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω τυρί μοτσαρέλα και την αφήνουμε να λιώσει.

Διαβάστε επίσης:

Carrot cake: Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σου | Thats Life. Life as it is!