Χωρίς ταχίνι ή επεξεργαστή τροφίμων; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή για χούμους χρησιμοποιεί φυστικοβούτυρο και έναν πουρέ πατάτας! Σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα, μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς τορτίγιας για dip.

Συστατικά

  • 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το λάδι και το νερό.
  3. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και χτυπάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.