Μπες στο πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτά τα Red Velvet μπισκότα. Είναι ιδανικά για ένα πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ σου. Να σου πω και ένα μυστικό; Είναι τα αγαπημένα του Άγιου Βασίλη.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική (μόνο το 1/2) σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά (ένα την φορά) χτυπώντας ενδιάμεσα το μείγμα. Σειρά έχει η βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα  δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σκόνη, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά ανακατεύοντας καλά. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κρυσταλλική ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.

Δημιουργούμε μπαλάκια με τη ζύμη και στη συνέχεια τα βουτάμε στο μείγμα ζάχαρης. Πιέζουμε καλά πάνω στο ταψί ώστε να δημιουργηθούν τα μπισκοτάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να “σπάσουν”.