Αυτό το Χριστουγεννιάτικο ψητό χοιρινό με cranberries είναι το απόλυτο εορταστικό κυρίως γεύμα για εσένα και την οικογένεια σου. Όμως δεν χρειάζεται να πεις πόσο εύκολα θα το φτιάξεις, αυτό θα μπορούσε να είναι το μικρό μας μυστικό.

Υλικό

Χοιρινό χωρίς κόκαλα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μήλο κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
8 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
8 φρέσκα κλαδάκια θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1½ κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
440 ml σάλτσα cranberry

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μήλου και το κρεμμύδι μαζί με μερικά μυρωδικά στο κάτω μέρος του ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω το χοιρινό και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με τα μήλα. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το βαλσάμικο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Καρυκεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Προσθέτουμε επιπλέον μερικά κλαδάκια από δενδρολίβανο και θυμάρι πάνω στο ψητό. Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα cranberries. Ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά. Αφαιρούμε το ψητό από το φούρνο και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρουμε.