Αυτό το κρεμώδες ζυμαρικό με μανιτάρια κάνει ένα υγιεινό, εξαιρετικά ικανοποιητικό δείπνο για δύο. Έχει τόφου για να δώσει στη σάλτσα μια υπέροχη κρεμώδη υφή και επιπλέον πρωτεΐνη από τα μανιτάρια.

Συστατικά

  • 150gr ταλιατέλες ολικής αλέσεως (ή σπαγγέτι)
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200gr σπανάκι με φύλλα baby σπανάκι
  • 200gr μανιτάρια, σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 150gr μεταξωτό τόφου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια πιτσαλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα πράσα απαλά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε κουτάλι σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  3. Προσθέστε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για ένα ή 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ακουμπήστε το σπανάκι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, καλύψτε με άλλο χαρτί κουζίνας και στύψτε την περιττή υγρασία.
  4. Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και μετά επιστρέφουμε τα πράσα και το σπανάκι στο τηγάνι.
  5. Βάλτε το μεταξωτό τόφου και τη σάλτσα σόγιας σε μια ψηλή κανάτα και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το κρατημένο νερό για τα ζυμαρικά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε σε μια λεία σάλτσα και μετά αδειάστε στο τηγάνι με το μείγμα των μανιταριών.
  6. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!