Τα dal pakoras είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να μετατρέψετε τις κόκκινες φακές σε νόστιμες τηγανήτες!

Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων υψηλής ισχύος για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

Συστατικά

  • 150gr κόκκινες φακές, μουλιασμένες σε κρύο νερό όλη τη νύχτα
  • 100gr κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσινα τσίλι, χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
  • 2 κουταλιές της σούπας garam masala
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • τσίμπημα τσατ μασάλα
  • ηλιέλαιο, για βαθύ τηγάνισμα

Για το τσάτνεϊ μέντας και μήλου

  • ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 50gr φύλλα μέντας
  • 30gr πράσινο μήλο
  • ½ λάιμ, μόνο χυμός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ ντομάτας
  • tamarind chutney, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Ξεπλύνετε και στραγγίστε τις φακές, στη συνέχεια προσθέστε σε ένα μπλέντερ με 30–40 ml κρύο νερό και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Μόλις ομογενοποιηθεί, ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι). Χτυπάμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για να φτιάξετε το τσάτνεϊ μέντας και μήλου, φρυγανίστε τους σπόρους κύμινου σε ένα ζεστό, στεγνό τηγάνι μέχρι να μυρίσουν και μετά ανακατέψτε με 30 ml/1 ml νερό και τα υπόλοιπα συστατικά του chutney σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε σε μια λεπτή συνοχή πάστας.
  3. Ζεσταίνουμε 4cm σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με βαριά βάση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το καυτό λάδι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη. Ελέγξτε ότι είναι αρκετά ζεστό ρίχνοντας λίγο από το μείγμα της ζύμης στο λάδι – θα πρέπει να επιπλέει γρήγορα στην επιφάνεια εάν έχει τη σωστή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας κουρκούτι απαλά στο λάδι. Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές πριν το αφαιρέσετε με μια τρυπητή κουτάλα. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι.
  4. Σερβίρετε τα pakoras ζεστά με κέτσαπ ντομάτας, τσάτνεϊ μέντας και μήλου και άλλο ένα τσάτνεϊ της επιλογής σας – λατρεύουμε το τσάτνεϊ με ταμάριντ με το δικό μας!

Καλή επιτυχία!