Ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου, μοντέλο και ερμηνευτής από το Παρίσι έχει κάνει τατουάζ ακόμη και στα ούλα και στα μάτια του, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι στα τατουάζ πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 27 ετών.

Μετακομίζοντας στο Λονδίνο το 2012 για να διδάξει στο Dulwich College, ο Sylvain φορούσε κοστούμια και γραβάτες και υπέστη προσωπική κρίση, χωρίς να ξέρει τι να κάνει στη ζωή του.

Ενώ βρισκόταν στο Μπρίξτον, παρατήρησε ότι ο τραπεζίτης του στην HSBC είχε κάνει τατουάζ στο λαιμό του και στη συνέχεια παρατήρησε ότι ένας άνδρας στο McDonalds είχε κάνει και τα δύο μανίκια του. Αυτό έκανε τον Sylvain να το σκεφτεί σοβαρά, κάνοντας τον να θέλει να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι με τατουάζ.

Κατά τη διάρκεια τριάμισι ετών, ο Sylvain κάλυψε ολόκληρο το σώμα του, ολοκληρώνοντας το πρώτο του στρώμα στο Παρίσι. Τώρα ολοκληρώνει το δεύτερο στρώμα των τατουάζ του, σκοπεύοντας να κάνει ένα τρίτο και τέταρτο στο μέλλον. Ο Sylvain δέχεται ότι μια μέρα, όταν είναι 80 ή 90 ετών, θα είναι εντελώς μαύρος, έχοντας καλυφθεί με πιο σκούρες αποχρώσεις.

Εκτός από τα τατουάζ του, ο Sylvain έχει αφαιρέσει τις θηλές του και τον αφαλό του για να γίνει πιο ομαλός καμβάς για να μπορέσει να κάνει κι εκεί τατουάζ και να είναι ένας ομαλός καμβάς χωρίς «εμπόδια».

Ο Sylvain δεν ανακάλυψε ποτέ ότι τα τατουάζ του επηρέασαν την καριέρα του. Ο Sylvain διδάσκει παιδιά για 14 χρόνια, διδάσκοντας επί του παρόντος 29 παιδιά μεταξύ επτά και 11 ετών. Παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή του, τα παιδιά είναι αδιάφορα, νοιάζονται περισσότερο ότι είναι ένας νεαρός δάσκαλος στη Γαλλία, παρά για τα τατουάζ του.

Ο Sylvain διαπιστώνει ότι τα παιδιά χρειάζονται δύο λεπτά για να τον δεχτούν, οι γονείς δύο ημέρες και οι παππούδες δύο εβδομάδες.

Ο πατέρας και η αδερφή του δέχτηκαν πολύ εύκολα την απόφασή του. Η μητέρα του ήταν διστακτική στην αρχή, ωστόσο, αφού το είδε σαν καριέρα, το αποδέχτηκε.