Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Γνωστή για τις εκατοντάδες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε κατά τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Η αγαπημένη ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και την θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ».


«Aντίο αγαπημένο μου Δεσποινάκι.. Σ’ ευχαριστώ για την αγαπη σου, το φως που μου χάριζες, τις στιγμές μας, την ωραία σου καρδιά, το γέλιο που δώριζες παντού και κυρίως στον κόσμο που σε λάτρευε!!! Θα μου λείπεις και θα μας λείψεις πολύ…Την Τετάρτη θα σε αποχαιρετήσουμε από το Ά κοιμητήριο της Αθήνας» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου:

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Ευχαριστούμε για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνεις!