Τις έχουμε δει, είτε στην τηλεόραση είτε στα κόκκινα χαλιά είτε στο instagram, στα καλύτερά τους. Λαμπερές, σφιχτές, με ακαταμάχητες αναλογίες και ελάχιστες ατέλειες. Όλες τους όμως, έγιναν μανούλες. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αλλάζουν το σώμα μας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Πολλές μαμάδες πέφτουν σε κατάθλιψη όταν μετά την γέννα του μωρού τους, το σώμα τους έχει αλλάξει και θέλει πάρα πολλή δουλειά για να γυρίσει σε αυτό που ήταν πριν. Ειδικά όταν σε περιοδικά και tv βλέπουν τα σώματα των celebrity μαμάδων και πόσο γρήγορα απέκτησαν ξανά το «τέλειο» σώμα, φαίνεται ακόμη πιο αποτυχημένη η δική τους προσπάθεια.

Ποια είναι η αλήθεια; Δεν υπάρχει το «τέλειο» σώμα μετά την εγκυμοσύνη! Υπάρχουν μόνο φίλτρα, ρετούς, ατελείωτες ώρες γυμναστικής και δίαιτας, και πολλές δυσκολίες οι οποίες δεν εμφανίζονται ούτε στα social media ούτε σε κανένα περιοδικό ούτε και στο γυαλί. Μερικές διάσημες μαμάδες ήρθαν να βάλουν τέλος στον μύθο του «τέλειου» σώματος μετά την γέννα. Ποστάρουν αληθινές φωτογραφίες τους στα social media, χωρίς ρετούς, φίλτρα, στρατηγικές πόζες. Μας δείχνουν την πραγματική τους εικόνα και μας θυμίζουν το πιο σημαντικό πράγμα για μία γυναίκα μετά την γέννα: να επανέλθει ο οργανισμός τους πρώτα, να ξεκουραστούν, να χαρούν το μωρό τους και μετά να επανέλθουν στο προηγούμενο τους σώμα.

Η Sadia Slay μας δείχνει την πραγματική της κοιλιά μετά από 9 μήνες τοκετού

Δεν είχε αφήσει κανέναν να δει την κοιλιά της για 9 μήνες, συμπεριλαμβανομένου και του άντρα της. Τώρα όμως, πήρε το θάρρος να αφήσει πίσω της τα ταμπού. Προτείνει σε όποιον δεν του αρέσει αυτό που βλέπει να κάνει unfollow.

H Katy Perry λίγες μέρες μετά τον τοκετό μας δείχνει τα βολικά εσώρουχα των λεχώνων

Ειδικό σλιπάκι και ειδικό σουτιέν για την πολυβραβευμένη τραγουδίστρια. Αστειευόμενη, έχει γράψει ότι τα μαλλιά και το make-up της τα έχουν επιμεληθεί… η κούραση!

Η Kate Hudson μετά από όχι 1 αλλά 3 παιδιά

«Σκοπέυω να φροντίσω τον εαυτό μου. Αυτό σημαίνει την υγεία μου. Γιατί σκοπεύω να είμαι εδώ για πολύ καιρό ώστε να ζήσω αυτά τα 3 παιδιά που έκανα».

Η Ashley Graham μας δείχνει με τόλμη τις νέες τις ραγάδες 

Ακόμη και η γυμνάστρια Katrina Scott μας δείχνει ότι είναι φυσιολογικό να μην είσαι fit μετά την εγκυμοσύνη