Έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη; Σύμφωνα με μια δοκιμή από κορυφαίους ερευνητές στην Ιταλία επιβεβαιώθηκε ότι οι β-γλυκάνες που υπάρχουν στη βρώμη μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Οι β-γλυκάνες είναι ο κύριος τύπος εδώδιμων ινών που απαντώνται στη βρώμη και το κριθάρι.

Για να καταφέρεις να την μειώσεις μπορείς να δοκιμάσεις τη νέα μορφή συμπληρωμάτων από την Herbalife Nutrition που ονομάζεται Beta Heart. Πρόκειται για ένα θρεπτικό ρόφημα σε σκόνη με γεύση βανίλια το οποίο περιέχει το βασικό συστατικό β-γλυκάνη βρώμης OatWell

 

Λαμβάνοντας τρία γραμμάρια β-γλυκανών βρώμης την ημέρα, οι συμμετέχοντες στη δοκιμή μείωσαν τα επίπεδα της LDL χοληστερίνης τους (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) κατά μέσο όρο κατά 12% μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες, με περαιτέρω μείωση έως 15% μετά από μόλις οχτώ εβδομάδες.  Γνωστή και ως «κακή χοληστερίνη», η LDL αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της χοληστερίνης του οργανισμού και, εάν είναι υψηλή, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Γενικά, η δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Beta heart®, έδειξε μέση μείωση της συνολικής χοληστερίνης 6,5% μετά από τέσσερις εβδομάδες, και 9% μετά από οχτώ εβδομάδες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η χοληστερίνη των συμμετεχόντων επέστρεψε στα αρχικά επίπεδα όταν διέκοψαν τη λήψη του Beta heart®, κάτι που υπογραμμίζει τη σημασία της καθημερινής πρόσληψης β-γλυκανών.

 

 

 

About The Author