Η πατάτα είναι ένα υλικό που μας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στην κουζίνα. Εκτός από τις κλασικές παρασκευές της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βασικό συστατικό για πίτες, μικρά πιτάκια και pancakes, αποτελώντας μια εύκολη λύση πρωινού ή απογευματινού snack. Δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή, αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν συνήθως σε κάθε σπίτι.

Υλικά

1/2 φλ. γάλα

1 κ.γ ξίδι

1/2 φλ. φαρίνα

1 κ.γ σόδα

1/2 φλ. λιωμένη πατάτα

2 αυγά χτυπημένα

30 γρ. βούτυρο λιωμένο και άλλα 30 γρ. έξτρα

45 γρ. σαλάμι ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένο

30 γρ. λιαστές ντομάτες και φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το ξίδι και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα. Φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την πατάτα, τα αυγά και το γάλα με το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το σαλάμι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ζεσταίνουμε το έξτρα βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε τα πιτάκια πατάτας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με λιαστές ντομάτες και βασιλικό.

Διαβάστε επίσης: Κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο | Thats Life. Life as it is!