Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο σπιτικό παγωτό με πολλές γεύσεις για να διαλέξετε. Δοκιμάστε τα όλα!

Συστατικά

  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
  • 100g άχνη ζάχαρη
  • 300ml διπλή κρέμα

Άρωμα βανίλιας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γεύση τζίντζερ

  • 100g τζίντζερ, ψιλοκομμένο, συν 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από το βάζο

Γεύση καφέ και κονιάκ

  • 2-3 κουταλιές της σούπας απόσταγμα καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Άρωμα βατόμουρου

  • 150ml κοσκινισμένος πουρές βατόμουρου (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φράουλα)

Με γεύση ρούμι και σταφίδα

  • 100g σταφίδες μουλιασμένες σε 4 κουταλιές της σούπας ρούμι για 2 ώρες

Μέθοδος

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
  2. Χτυπάμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
  3. Χτυπήστε την κρέμα σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
  4. Διπλώστε την κρέμα, τους κρόκους αυγών και το άρωμα που έχετε επιλέξει (δείτε τη λίστα συστατικών) στο μείγμα της μαρέγκας μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Ρίξτε σε ένα πλαστικό δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Καλή απόλαυση!