Αν αναζητάς ένα πιάτο super θρεπτικό, που θα σου δώσει ενέργεια και θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη χωρίς να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα, πρέπει σίγουρα να σκεφτείς το φακόρυζο. Τα όσπρια είναι μια σταθερή αξία όσο προχωράμε προς το χειμώνα και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν το κρέας.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 φλ. φακές
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κανέλα
  • Κύμινο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για περίπου 10 λεπτά και τις σουρώνουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο και την κανέλα. Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 1/2 φλυτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

Καρμπονάρα με λουκάνικα και μπρόκολο