Την Πέμπτη που μας πέρασε (11 Ιουλίου), εκεί που έφευγα από το γραφείο και έψαχνα απεγνωσμένα διέξοδο από το Matrix, ήθελα να βρω κάτι σε φάση street party με cocktails και τέτοια. Όσο τσέκαρα μανιασμένα τα social μου και τα διάφορα χλιαρά events που παίζανε, το μάτι μου πιάνει τελευταία στιγμή μία πρόσκληση σε ένα που λεγόταν Havana Club FLEX ZONEΙντριγκαρισμένος από την ονομασία – καθώς το ρούμι είναι ένα από τα αγαπημένα μου ποτά – είπα να το τσεκάρω, και ΕΥΤΥΧΩΣ που το έκανα.

 

 

Φτάνω έξω από το Κτίριο 56 – στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – και τι να δω; Άπειρος κόσμος, δροσερά cocktails από το Havana Club, καυτά χοτ-ντογκς, hip-hop μουσική και εκρηκτική διάθεση. Το πάρτι αυτό είχε στηθεί από νωρίς με τα Havana Club Daquiri και Havana Club Cancha να σε μεταφέρουν – έστω και νοητικά – στην Κούβα, ενώ το giveaway με αναμνηστικά customized t-shirt by HVNT clothing και οι φωτογραφίες δίπλα από το γκραφίτι FLEX ZONE – σχεδιασμένο από τους Cober & Toast σε ένα από τα containers του χώρου – προμήνυαν το τι θα επακολουθούσε.

 

 

Οι Marina Stixoima και DJ Kas πήραν τη θέση τους επί σκηνής για ένα DJ Battle μεταξύ της Old School και New School σχολής – για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι – με το street act των Breakin Bad να τους συνοδεύει, και ο παλμός του κοινού να είναι σχεδόν απτός. Πλούσια τα ελέη του Havana Club – με το ρούμι να ρέει άφθονο – και ο Kareem έτοιμος να τα ισοπεδώσει όλα στο (μουσικό) διάβα του.

 

 

Πράγμα και που έκανε, ανεβαίνοντας πάνω στο truck του (truck = κολοσσιαίων διαστάσεων “αγροτικό”). Ναι, καλά διάβασες, ο τυπάς έφερε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ για stage. Αμέσως άναψαν φλας, το πάρτι πήρε φωτιά και ο κόσμος έδειχνε ότι περίμενε αυτήν την εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό. Όταν ανέβασε στη σκηνή τον Moose – για να ξεσηκώσει τον κόσμο με την δική του «Kipseli» – η βραδιά έφτασε στο πικ της, με το κοινό να έχει πραγματικά χαθεί μέσα στην στιγμή. Όλα έμοιαζαν να κυλούν με διαφορετικό τρόπο εκείνο το βράδυ.

 

 

Ήταν πραγματικά μία από τις καλύτερες Πέμπτες της ζωής μου.

Havana Clubθα σου είμαι αιωνίως ευγνώμων.