Η Έιμι Γουάινχαουζ, παρά το γεγονός ότι έφυγε μόλις 27 ετών από τη ζωή, κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στη διεθνή μουσική σκηνή με τις φωνητικές της δυνατότητες αλλά και τα τραγούδια που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο.

Τα προσωπικά αντικείμενα της Γουάινχαουζ σε δημοπρασία

Οι θαυμαστές της υπήρξαν πολυάριθμοι. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν σημαντικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα κομμάτι από την γκαρνταρόμπα της αδικοχαμένης ερμηνεύτριας. Πρόσφατα μάλιστα το φόρεμα που φόρεσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία της συναυλία πωλήθηκε σε δημοπρασία που οργάνωσε η οικογένειά της στην τιμή των 243.000 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα μίνι εξώπλατο φόρεμα, το οποίο φόρεσε στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα προτού πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Amy Winehouse

Σε τιμή 13 φορές πάνω από την εκτιμώμενη, πωλήθηκε μια κόκκινη δερμάτινη τσάντα Moschino σε σχήμα καρδιάς. Η τραγουδίστρια την κράτησε το 2007 στην τελετή απονομής των BRIT Awards. Τη χρονιά εκείνη πήρε μαζί της τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερη Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνης και Καλύτερο Βρετανικό Άλμπουμ για το «Back To Black».

Η τσάντα πωλήθηκε 204.800 δολάρια. Ένα φόρεμα Dolce & Gabbana 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την ενδεικτική αξία.

Τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων θα διοχετευθούν στο ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ, το οποίο στηρίζει νέους με προβλήματα εθισμού.

Διαβάστε επίσης:

Britney Spears – Κατηγορεί την μητέρα της Lynne για την κηδεμονία: «Ξέρεις τι έκανες και άντε γ*****»