Η μους βατόμουρου είναι τόσο ελαφριά, απαλή και γεμάτη γεύση – κλείστε τα μάτια σας και μεταφερθείτε σε μια ατελείωτη πεδιάδα σμέουρων μια μέρα του καλοκαιριού!

Συστατικά

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 300g σμέουρα
  • 4 αυγά
  • 75g άχνη ζάχαρη
  • 150ml διπλή κρέμα
  • λίγα σμέουρα, για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στύψτε το υγρό και ρίξτε όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  2. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα πυρίμαχο μπολ με την κουταλιά της σούπας νερό. Βάλτε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να ρεύσει.
  3. Ανακατεύουμε τα σμέουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα περνάμε από ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας τους σπόρους.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός μέχρι να γίνει παχύρρευστο, αφράτο και ανοιχτό χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 4-5 λεπτά.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνει μαλακή
  6. Ανακατέψτε τα κοσκινισμένα σμέουρα και τη ζελατίνη στο μείγμα του κρόκου αυγού και της ζάχαρης άχνη και, στη συνέχεια, προσθέστε προσεκτικά την κρέμα
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας στο μείγμα του βατόμουρου και μετά διπλώστε προσεκτικά το υπόλοιπο.
  8. Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μπολ 1,2 λίτρων ή 4–6 ποτήρια. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  9. Διακοσμούμε με σμέουρα και σερβίρουμε κατευθείαν από το ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Τάρτες με μαρμελάδα φράουλα: Το καλοκαιρινό γλυκό για όλα τα γούστα!