Η Ελεονώρα Μελέτη καταφέρνει να αναδείξει τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στη σωματική και τη συναισθηματική κακοποίηση με 2 φωτογραφίες. Μέσα από τη συγκλονιστική της ανάρτηση στο Instagram, μας δίνει ένα δυνατό μήνυμα.

Συνεργαζόμενη με τον εξαιρετικό make-up artist, Θάνο Βογιατζή, η παρουσιάστρια διαμηνύει την ύπαρξη των αόρατων σημαδιών που συνοδεύουν τη συναισθηματική κακοποίηση. Αυτά τα σημάδια συχνά περνούν απαρατήρητα, ακόμα και όταν εκτυλίσσονται κοντά μας. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση, η Ελεονώρα Μελέτη μας καλεί να αναλογιστούμε την πραγματικότητα της συναισθηματικής κακοποίησης και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη να την αντιμετωπίσουμε και να την σταματήσουμε.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Πάμε να καταλάβουμε μαζί κάποια πραγματάκια.

Στη πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποίηση: είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. προκαλεί: σωματικό κ ψυχικό πόνο.

Συναισθηματική κακοποίηση. Είναι αυτό που ΔΕΝ βλέπεις όταν ΒΛΕΠΕΙΣ τον άλλον. Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται.

Ο θύτης ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ασκεί ΛΕΚΤΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ βία
ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ,
ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ,
ΥΠΟΤΙΜΑ,
ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ,
ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ,
ΚΡΙΝΕΙ,
ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ,
ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ
ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ …

Συχνά η συναισθηματική κακοποίηση γίνεται ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις «για το καλό» του άλλου.

Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις κι εσύ θύμα της «ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» θεωρώντας πως το θύμα «ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ κάτι, ή πως το θύμα «ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ.

Η ελαχιστοποίηση, εξάλλου, είναι κ αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης.

Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει κι εσύ θύμα;»

Διάβασε επίσης:

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα!