Κλασικό αμερικάνικο επιδόρπιο, είναι παρόμοιο με cheesecake αλλά φτιαγμένο με συμπυκνωμένο γάλα. Μια τόσο εύκολη, γρήγορη πουτίγκα που είναι γλυκιά και ξινή από τα λάιμ.
Συστατικά
Για τη βάση
- 115g μπισκότα digestive
- 55g βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 115g πλήρες τυρί κρέμα
- 397γρ συμπυκνωμένο γάλα πλήρες
- 4 λάιμ, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
- 200ml διπλή κρέμα
Μέθοδος
- Πρώτα φτιάξτε τη βάση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε λεπτή ψίχα, μετά λιώνουμε το βούτυρο και τα προσθέτουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίξτε τα μπισκότα με κουτάλι στη βάση μιας ορθογώνιας φόρμας 36×12,5×2,5cm με φτερούγες με χαλαρό πάτο και πιέστε σταθερά προς τα κάτω χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Για να φτιάξετε τη γέμιση, μετρήστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και το ξύσμα από δύο λάιμ και χτυπήστε ελαφρά. Προσθέτουμε το χυμό και από τα τέσσερα λάιμ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα λάιμ και στροβιλίζουμε ελαφρά το πάνω μέρος.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ για να σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;
