Ακολουθεί μια συνταγή για ένα νόστιμο cheesecake με τριμμένη καρύδα για να κεράσετε σήμερα του Αγίου Γεωργίου!

Σημείωση: Μπορείτε να γαρνίρετε το cheesecake με επιπλέον τριμμένη καρύδα ή σαντιγί, αν θέλετε, για επιπλέον διακόσμηση και γεύση.

Συστατικά:

Για την κρούστα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 450 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Κατευθύνσεις:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160°C και λαδώστε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα τρίμματα κράκερ Graham, την τριμμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο για την κρούστα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Πιέστε το μείγμα κρούστας στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού με ελατήριο, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή τον πάτο ενός ποτηριού για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ψήνουμε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μετά την αφαιρούμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  6. Ρίξτε τη γέμιση με τυρί κρέμα πάνω από την κρυωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Χτυπήστε απαλά το τηγάνι στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα και τη ζάχαρη για την επικάλυψη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη γέμιση του τυριού κρέμα.
  8. Ψήνετε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κέντρο να είναι ελαφρώς τεντωμένο.
  9. Σβήνουμε το φούρνο, σπάμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στον φούρνο για 1 ώρα.
  10. Μετά από 1 ώρα, βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει πλήρως.
  11. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε προσεκτικά το cheesecake από το ταψί και μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε και σερβίρετε και απολαύστε το νόστιμο cheesecake με τριμμένη καρύδα!

Καλή επιτυχία!