Δεν υπάρχει τέλειο ζευγάρι. Υπάρχει όμως το ευτυχισμένο…

Γιατί με τα χρόνια και την καθημερινή τριβή περνάει ο έρωτας και μένει η αγάπη. Όμως κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει και την ευτυχία. Και ένα πραγματικά ευτυχισμένο ζευγάρι κάνει ένα και μοναδικό πράγμα: Επικοινωνεί!

Η διαρκής επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να μοιάζει προφανή αλλά εύκολα σπάει. Για να κρατήσεις την επικοινωνία και την ευτυχία στην σχέση σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

-Εξέφρασε τις ανάγκες σου και τα συναισθήματά σου

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την σχέση σας να προχωρήσει και να μείνει υγιής αν ο σύντροφός σου δεν ξέρει τι σκέφτεσαι, τι θες και τι νιώθεις. Είτε είσαι ευχαριστημένη, είτε δυσαρεστημένη πρέπει πάντα να λες στον άλλο τα συναισθήματά σου. Εκφράζοντας πάντα με τρόπο που δεν θα μειώσει και δεν θα προσβάλει τον άλλον…

-Να είσαι ειλικρινής

Από την στιγμή που το ψέμα μπαίνει ανάμεσά σας τότε θα σπάσει η σχέση σας είτε έτσι, είτε αλλιώς. Από το μικρότερο ψέμα, μέχρι το μεγαλύτερο είναι να μην γίνει η αρχή. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής κάθε στιγμή. Και στα καλά και στα άσχημα. Μην μπερδεύεις την ειλικρίνεια με την αγένεια όμως!

-Μάθε να ακούς

Γιατί όσο θες εσύ να λες αυτά που σκέφτεσαι και σε τρώνε, άλλο τόσο θέλει και ο άλλος. Είναι άδικο να μην τον ακούς όταν λέει αυτά που τον απασχολούν και εκείνον, να μην μπορεί να εκφραστεί σε έναν άνθρωπο που αγαπάει…