Στην πόλη της Φλωρεντίας 100 χρόνια πριν, ο διάσημος Κόμης Camillo Negroni δημιούργησε το πρώτο Negroni στο Caffé Cassoni, όταν ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να κάνει πιο δυνατό το αγαπημένο του cocktail – το Americano – αντικαθιστώντας τη σόδα με λίγο τζιν. Από τότε μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ, που είναι μάλιστα ιδανικό για την περίοδο των εορτών.

Υλικά συνταγής:

1 μέρος Campari

1 μέρος Cinzano Vermouth Rosso 1757

1 μέρος Gin

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα συστατικά απευθείας σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο. Ανακατεύουμε απαλά και γαρνίρουμε με μια κομμένη φέτα πορτοκαλί.

Φέτος τις γιορτές, μπορείς να αναβαθμίσεις τα κοκτέιλ σου επιλέγοντας προσεκτικά την πρώτη ύλη. Το Bombay Sapphire είναι το London Dry Gin που δημιουργείται με την μέθοδο “έκχυσης ατμού” (vapour infusion). Με ένα μοναδικά ντελικάτο αρωματικό προφίλ από 10 βότανα και μια σύνθετη, αλλά παράλληλα απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης διαδικασίας απόσταξης που χρησιμοποιεί, το Bombay Sapphire premium gin έχει εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, τους οποίους παροτρύνει να εμπνευστούν και να ξεκλειδώσουν κάθε μορφή πειραματισμού και έκφρασης, δημιουργώντας με ελεύθερη τη φαντασία τους. Η συλλεκτική συσκευασία Bombay Sapphire X Vassia Kostara, ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα εορταστικά καλέσματα, είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης για περιορισμένα τεμάχια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.