Όλοι έχουμε έναν/μία πρώην με τον/την οποίο κρατάμε επαφή, ή έστω κάποια στιγμή κρατούσαμε! Η συζήτηση μαζί τους μπορεί να προκαλέσει είτε νοσταλγία είτε δάκρυα στα μάτια από το πολύ γέλιο. Όχι, δεν υπάρχουν ουδέτερα συναισθήματα, εκτός και αν δεν ενδιαφερόσουν ποτέ πραγματικά! Για να δούμε, λοιπόν, πέντε πράγματα που κάνουν και καταλήγουν έως και διασκεδαστικά στα μάτια μας!

  1. Ισχυρίζονται πως μπορείς να τους πεις τα πάντα και το επιδιώκουν

Υπέροχα μέχρι εδώ! Και εκεί που το έχεις πάρει απόφαση και προχωράς τη ζωή σου, επιστρέφει «φιλικά» για να δει τι κάνεις, σταδιακά επιδιώκει όλο και περισσότερο την επικοινωνία και αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Ξαφνικά αρχίζει να σου κάνει προσωπικές ερωτήσεις και ισχυρίζεται πως θέλει να συζητάτε για τα πάντα, καθώς όχι μόνο η ιστορία σας έχει λήξει, αλλά έχετε προχωρήσει και οι δύο. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να έχει πρόβλημα, ή μήπως έχει; Υποκύπτεις και ακούς αξιόπιστες συμβουλές (που ποτέ δε ζήτησες!) για όλους τους λόγους που η κατάσταση με τον/την νυν σου δεν μπορεί να λειτουργήσει και θα πρέπει να το δεις χαλαρά. Υπάρχει περίπτωση να σου μιλήσει ειλικρινά, αλλά μόνο όταν μπορεί να εξασφαλίσει μία ακόμη συνάντηση μαζί σου.

 

  1. «Δεν ζηλεύουν ποτέ»

Αφού πρώτα θεωρήσουν πως είναι καλύτεροι/ες από οτιδήποτε νέο υπάρχει στη ζωή σου, που αυτό σημαίνει πως τώρα συμβιβάζεσαι, θα ενοχληθούν λίγο λιγότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα φροντίσουν να λάβουν διακριτικά πληροφορίες για την ηλικία και την εργασία του νέου σου αμόρε. Δεν είναι σπάνιο να ζητήσουν και φωτογραφία από περιέργεια και μόνο. Εξάλλου τα λέτε όλα μεταξύ σας! Αν έχεις βρει κάτι πολύ καλύτερο και το ξέρει, ή που θα αρχίσει να μιλάει για τις νέες κατακτήσεις που έχει, ή θα αναφέρει την προαγωγή στη δουλειά, όπως και όλα τα τελευταία επιτεύγματα του/της! Το timing είναι τέτοιο που θες δε θες, διασκεδάζεις με την προσπάθεια!

 

  1. Σου τηλεφωνούν ανελλιπώς

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστείς ότι επικοινωνείτε πολύ συχνότερα από ότι όταν βγαίνατε. Μιλάτε ελεύθερα, δεν υπάρχει δέσμευση, και δεν αντιλαμβάνεστε το κάθε τι από τη σκοπιά του ερωτευμένου ατόμου. Αδιαφορείς, επιμένουν και γελάς σκεπτόμενος/η πώς έχει αντιστραφεί έτσι η κατάσταση και πόσο άλλαξαν τα συναισθήματά σου. Αν δεν είναι διασκεδαστική η επιβεβαίωση του λαϊκού ρητού, τότε τι είναι;

 

  1. Αναφέρουν τυχαία καταστάσεις που βιώσατε μαζί

Δεν ενδιαφέρονται πλέον, απλά νοιάζονται! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται. Ως αποτέλεσμα, κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι τυχαίες αναφορές σε αστεία περιστατικά που βιώσατε μαζί, σε όλα όσα δοκιμάσατε και όλα όσα φοβηθήκατε να κάνετε. Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα, την πάτησες. Αν έχεις όντως προχωρήσει, χαμογελάς! Το χαρτί των αναμνήσεων είναι ισχυρό και αποφάσισαν να το παίξουν! Με αυτή την αφορμή αρχίζουν να προτείνουν είτε να θυμηθείτε γενικώς τα παλιά, ή να δοκιμάσετε κάτι καινούριο (ως φίλοι πάντα!).

 

  1. Σε μπλοκάρουν από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά από τόση συζήτηση, αυτά που έμαθαν και τους ενόχλησαν υπερισχύουν. Θα φροντίσουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σε γοητεύσουν και πάλι όσο μπορούν, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβεις τι χάνεις. Στη συνέχεια θα σε μπλοκάρουν από παντού. Δεν χρειάζονται πολλά για να καταλήξετε σε αυτό το σημείο. Μια φωτογραφία, μία δήλωση ή απλά η ευτυχία στο πρόσωπό σου αρκούν! Τουλάχιστον αστεία αντίδραση όταν αναλογίζεσαι την άνεση που επιδείκνυαν, και ακόμα πιο αστεία επειδή γνωρίζεις τις αιτίες του μπλοκαρίσματος!