Ο πονοκέφαλος συνήθως εκτείνεται από το σημείο πάνω από τα μάτια έως γύρω από τα αφτιά, το ανώτερο σημείο του αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Είναι πολύ συχνό σύμπτωμα, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι στη ζωή τους με αυτόν. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μάλιστα, αντιμετωπίζει επεισόδια κεφαλαλγίας με συχνότητα μία φορά το μήνα. Συνήθως τα αίτια είναι απλά. Κούραση, κακές συνήθειες, άγχος είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι. Τι θα μπορούσες να κάνεις όμως εσύ για να απαλλαχθείς άμεσα από τον πονοκέφαλο μια ώρα αρχύτερα;

1. Πιες νερό

Μπορεί αυτή η λύση να είναι προφανής, όμως πολύ συχνά ο πονοκέφαλος οφείλεται στην αφυδάτωση του οργανισμού. Σκέψου πόσο νερό έχεις πιει τις προηγούμενες 12 ώρες και πιάσε ένα μπουκάλι. Θα δεις αποτελέσματα σε μισή ώρα. Αν είσαι άτυχος-η, θα περιμένεις κανένα τρίωρο.

2. Η καφεΐνη και η σχέση σας

Ένα άτομο που έχει συνηθίσει να πίνει το πρωί καφέ, το πιθανότερο είναι να έχει πονοκέφαλο αν για οποιοδήποτε λόγο τον παραλείψει. Αν πάλι έχει πιει πολλούς καφέδες το αποτέλεσμα θα είναι πάλι μια ημικρανία ή μια σκοτοδίνη. Στην πρώτη περίπτωση, πιες κάτι με καφεΐνη, ένα τσάι για παράδειγμα. Στη δεύτερη περίπτωση πάρε ένα παυσίπονο και προσπάθησε να περιορίσεις τους καφέδες.

3. Κοιμήσου καλά το βράδυ

Αν οι πονοκέφαλοι επιμένουν, πρέπει να αναθεωρήσεις κάποιες από τις συνήθειες σου. Ο κακός ύπνος μπορεί να αποτελεί βασικό παράγοντα στην κατάστασή σου, γι’ αυτό καλό θα ήταν να βάλεις προτεραιότητα την ξεκούραση. Ένα οκτάωρο ύπνου επιβάλλεται.

4. Λύσε τα μαλλιά (για γυναίκες ή για άντρες με μακριά μαλλιά)

Πολύς κόσμος συνηθίζει να πιάνει κοτσίδα τα μαλλιά του, όμως τα πολύ σφικτά χτενίσματα προκαλούν πονοκεφάλους. Σε περίπτωση που αυτός είναι ο λόγος που προκαλεί πόνο, λύσε τα μαλλιά σου και κάνε μασάζ στο κρανίο.

5. Απομακρύνσου από τις οθόνες

Κινητό, υπολογιστής, τηλεόραση και συναφείς συσκευές προκαλούν συχνά πονοκέφαλο, διότι οι σύγχρονοι άνθρωποι κάνουν υπερβολική χρήση. Η διαδικασία είναι αναμενόμενο να προκαλεί εξάντληση. Άσε στην άκρη το κινητό. Ευκαιρία να διαβάσεις κανένα βιβλίο.

6. Βάλε λίγη άσκηση στο πρόγραμμα

Άλλος ένας τρόπος να ξεφορτωθείς τον πονοκέφαλο είναι να βάλεις λίγη άσκηση στη ζωή σου. Οι ειδικοί λένε ότι με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες, που είναι ο “εξολοθρευτής” πόνου του οργανισμού.

7. Ανάπνευσε!

Δεν είναι τυχαίο ότι η αναπνοή παίζει βασικό ρόλο σε όλες τις πρακτικές χαλάρωσης και διαλογισμού. Βοηθάει να πέσουν τα επίπεδα του άγχους, που συχνά μας κάνει να πονάμε. Ψάξε στο youtube σχετικές ασκήσεις και θα αισθανθείς καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.