Ετοιμάζεις βαλίτσες. Έχεις βάλει όλα τα απαραίτητα ρούχα για το νησί. Αλλά ξέρεις πως θα… ξεφύγεις στην διατροφή σου και με την επιστροφή θα ξεκινήσεις γυμναστήριο και εξαντλητικές δίαιτες. Λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ με τα super tips που θα σε βοηθήσουν και να απολαύσεις τις διακοπές σου αλλά και να μην γυρίσεις με ούτε ένα παραπανίσιο γραμμάριο.

Ξεκινάμε;

  1. Για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα,κάνε αερόβια άσκηση όπως περπάτημα, ελαφρύ τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι ακόμα και το να παίξεις ρακέτες στην παραλία.
  2.  Είσαι στο νησί; Κανένα πρόβλημα. Πήγαινε μια βόλτα στα σοκάκια. Είσαι στη θάλασσα; Κολύμπα για ένα μισάωρο και κάνε ασκήσεις μέσα στο νερό. Παίξε ρακέτες ή beach volley. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω, όλο και κάποιο γυμναστήριο θα βρεις!
  3. Κόψε το κάπνισμα ή έστω ελάττωσέ το πολύ. Και μην φοβάσαι πως αν το κόψεις θα πάρεις κιλά γιατί είναι μύθος. Η νικοτίνη ναι μεν μειώνει την όρεξη, αλλά οι παρενέργειές της στον οργανισμό σου είναι τεράστιες.
    Η κατάλληλη ευκαιρία για να κόψεις αυτή τη κακιά συνήθεια είναι στις διακοπές σου όπου θα είσαι χαλαρή και θα μπορείς να κάνεις τόσα άλλα πράγματα για να ξεχαστείς!
  4. Απόφυγε το αλκοόλ! Τα περισσότερα ποτά περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό λίπους. Το λίπος ανεβαίνει εξαιτίας των ζαχαρούχων αεριούχων ποτών. Δηλαδή είναι προτιμότερο να πιεις μια σκέτη βότκα με πάγο παρά βότκα με κάποιο αναψυκτικό.
    Γι΄αυτό αν θέλεις να πιεις κάτι, επίλεξε λευκό ή κόκκινο κρασί, cocktail ή αλλιώς μόνο λευκά ποτά.
  5. Μακριά από τα τηγανιτά! Προτίμησε σαλάτες, βραστά και ψητά. Ξέρουμε πως σου την χαλάμε με τις τηγανιτές μελιτζάνες, αλλά το σώμα θέλει θυσίες…