Ο κύβος ερρίφθη για το ποιες χώρες θα συναντηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού. Οι 26 χώρες που θα ανέβουν στη σκηνή είναι οι εξής:

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία, είναι οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο από τον 2ο Ημιτελικό. Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, πέρασαν από τον 1ο Ημιτελικό.

Οι αντίστοιχες συμμετοχές θα συναντήσουν τους λεγόμενους Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στη μεγάλη σκηνή του Liverpool Arena στις 13 Μαΐου.

Τέλος, η Κύπρος, με τον Ανδρέα Λάμπρου και το κομμάτι του “Break a Broken Heart” αρχίζει να αποκτά το δικό της φανατικό κοινό και όλο και αυξάνεται.

Η Ελλάδα με τον Βίκτωρ Βερνίκο δεν πήρε το δελτίο πρόκρισης.

Η ΕΡΤ σχολίασε τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον διαγωνισμό με ατάκα εμπνευσμένη από τις δηλώσεις Αντετοκούνμπο: «Ξέρεις τι λένε (σ.σ. λογοπαίγνιο με τον τίτλο του τραγουδιού); Άξιζε η προσπάθεια», αναφέρει η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, την οποία «κλείνει» με λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία».