Τα Ζώδια της εβδομάδας 14/12 – 20/12/2020: Η εβδομάδα αυτή καθίσταται μία από τις σπουδαιότερες μέσα στο 2020, καθώς τα αστρολογικά γεγονότα που θα συμβούν θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα στη ζωή μας.Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη που σηματοδοτεί μία καινούργια αρχή, ιδιαίτερα για τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) του τρίτου δεκαημέρου. Σημαντικές μπορεί να είναι οι εξελίξεις το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς είναι ανάγκη να στραφούμε μέσα μας για να βρούμε την αλήθεια και να αναπτύξουμε νέες θεωρίες μέσω της γνώσης και των φιλοσοφικών αναζητήσεων που μας ενδιαφέρουν.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε αυτή την εβδομάδα με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντός μας, καθώς είναι απαραίτητο να μην δείξουμε εμπιστοσύνη και να είμαστε επιφυλακτικοί σε απόψεις και σκέψεις που εκφράζονται.

Στροφή στην κοινωνία και στις ανάγκες της, παρ’ όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Στα αισθηματικά, μας δίνεται η ευκαιρία να καταλαγιάσουμε τους φόβους μας και να θέσουμε γερά θεμέλια στη σχέση, με βάση πάντα την αισιοδοξία και το ρεαλισμό. Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη εισέρχεται στον Τοξότη και μας βοηθά να αφήσουμε πίσω ανασφάλειες και φόβους που μπορεί να επηρέασαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα την προσωπική μας ζωή. Η θετική διάθεση πρωταγωνιστεί στην σχέση μας και σε πιθανές νέες γνωριμίες που μπορεί να υπάρξουν. Η κοινή πνευματική προσέγγιση των πραγμάτων θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς θα μας φέρει πιο κοντά με το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στο πλευρό μας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες γνωριμίες μέσα από το ευρύτερο περιβάλλον μας ή μέσα από κύκλους, όπου η γνώση και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις πρωταγωνιστούν.

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Κρόνος αφήνει πίσω του τον Αιγόκερω και περνάει στον Υδροχόο. Θα παραμείνει στο συγκεκριμένο ζώδιο μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές, καθώς τον «ενδιαφέρει» πρωτίστως να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν ξεκαθαρίσματα στο φιλικό μας περιβάλλον που θα δείξουν ποια πρόσωπα μπορούν να παραμείνουν στη ζωή μας και ποια είναι αυτά που δεν αντιλαμβάνονται την προσωπική μας φιλοσοφία. Θα επηρεαστούν κυρίως τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ο Δίας με τη σειρά που περνάει στον Υδροχόο, ανεβάζοντας την αισιοδοξία στην κοινωνία. Οι ανακαλύψεις της επιστημονικής κοινότητας θα είναι σημαντικές τον επόμενο χρόνο, καθώς θα παραμείνει στο συγκεκριμένο ζώδιο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2021, κάνοντας ένα διάλειμμα δυόμιση μηνών από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Πολλές θα είναι οι νέες γνωριμίες μέσα από ομάδες και συλλογικές προσπάθειες στις οποίες συμμετέχουμε. Θα έρθουμε πιο κοντά από ποτέ σε στόχους και φιλοδοξίες που έχουμε θέσει, καθώς θα λειτουργήσουμε με γνώμονα την επίτευξη και το όραμα και όχι την προσωπική προβολή. Θα ευνοηθούν κυρίως τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στον Τοξότη δημιουργεί νέες ευκαιρίες σε ζητήματα γνώσεων και εκπαίδευσης, σε θέματα εμπορίου και διαφήμισης. Η πρακτική σκέψη και η καθαρή προσέγγιση στα πράγματα θα μας βοηθήσουν ώστε να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε σε πιθανό υποκειμενισμό ή νευρικότητα που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και να δημιουργήσουν προβλήματα, κυρίως με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Δείτε τις προβλέψεις της εβδομάδας για κάθε ζώδιο:

Κριός

Κριέ μου αυτή η εβδομάδα έχει ιδιαίτερο αστρολογικό ενδιαφέρον καθώς κατά τη διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζεις ορισμένα ζητήματα, ενδεχομένως να έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό και κάποιες εξελίξεις οι οποίες υπήρξαν τελευταία.

Στις 17/12 η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου σηματοδοτεί μία νέα μακρά χρονική περίοδο κατά την οποία αξίζει να δραστηριοποιηθείς σε συλλογικό επίπεδο και αν κρίνεις απαραίτητο να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα σε φιλικές σου σχέσεις. Στις 19/12 η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου ευνοεί οτιδήποτε σχετίζεται με την υλοποίηση στόχων και φιλοδοξιών!

Ταύρος

Ταύρε μου η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη μπορεί να εγείρει κάποιες ανασφάλειες όσον αφορά ζητήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν. Προσπάθησε να διευθετήσεις ιδιαίτερα ζητήματα του οικονομικού και του αισθηματικού τομέα και μην αφήνεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας εκεί που δεν χρειάζεται.

Μην αφήσεις τις ανησυχίες σου να κερδίσουν έδαφος στη σκέψη σου και να επηρεάσουν τη διάθεσή σου. Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 φέρνει σε προτεραιότητα την καριέρα σου και την επαγγελματική αναγνώριση για τα επόμενα χρόνια. Η είσοδος του Δία στο ίδιο ζώδιο στις 19/12 δείχνει πως τώρα ξεκινά ένα διάστημα που θα προκύψουν ευκαιρίες σε επαγγελματικό επίπεδο οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται με νέες ευθύνες, όμως θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς.

Δίδυμος

Δίδυμε μου η εβδομάδα ξεκινά με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη και σε βοηθά να εδραιώσεις προσωπικές σχέσεις αλλά και συνεργασίες. Βέβαια θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις επιλογές σου -ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τον επαγγελματικό τομέα- καθώς η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τα «φώτα» της έκλειψης δημιουργεί ασάφειες και μία θολή εικόνα, η οποία δεν θα σε βοηθήσει στις εκτιμήσεις σου.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 υποδηλώνει πως τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις πράξη κάποιους στόχους και κάποια όνειρά σου. Ο Δίας περνά κι εκείνος στον Υδροχόο δύο ημέρες μετά (19/12) και φέρνει εύνοια σε σχέδια που αφορούν την εκπαίδευση (σεμινάρια, πιστοποιήσεις, εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας) και τη διεύρυνση των πνευματικών σου οριζόντων.

Καρκίνος

Καρκίνε μου η εβδομάδα θα ξεκινήσει με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και θα φέρει την καθημερινότητά σου σε πρώτο πλάνο. Έτσι λοιπόν φαίνεται πως θα δώσεις περισσότερη προσοχή σε αυτά που έχεις να κάνεις, τον τρόπο που μπορείς να τα διευθετήσεις αλλά και σε όλες αυτές τις μικρές αγγαρείες και λεπτομέρειες που συνθέτουν το ημερήσιο πλάνο σου. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός κατά την επικοινωνία σου με πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον σου -ιδιαίτερα με αυτά που βρίσκονται μακριά- καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποιες παρανοήσεις.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 εγκαινιάζει ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο χρειάζεται να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και έπειτα στον οικονομικό τομέα. Στις 19/12 περνά και ο Δίας στο ζώδιο του Υδροχόου και από τη νέα του θέση θα φέρνει ευκαιρίες για να διευθετήσεις παρελθοντικά ζητήματα.

Λέων

Λέων μου αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να έρθουν στο προσκήνιο κάποια όνειρα και σχέδια τα οποία είχες αφήσει πίσω όμως τώρα φαίνεται πως θα κάνουν ξανά δυναμική εμφάνιση στο μυαλό και τις σκέψεις σου. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη σου λέει πως χρειάζεται να επικεντρωθείς σε αυτά που θέλεις να κάνεις και να τους δώσεις την ενέργειά σου προκειμένου να τα πραγματοποιήσεις.

Στις 17/12 ο Κρόνος περνά στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σου τον Υδροχόο και φέρνει κάθε είδους σχέση (προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική) στο προσκήνιο. Το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να υπάρξουν ξεκαθαρίσματα και ανακατατάξεις σε αυτές οι οποίες είναι απαραίτητες. Στις 19/12 τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και από τη νέα του θέση θα δημιουργήσει θετική διάθεση και θα σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Παρθένος

Παρθένε μου αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως θα επικεντρωθείς σε αποφάσεις που αφορούν την προσωπική σου ζωή καθώς και σε κάποιες οικογενειακές υποθέσεις οι οποίες έχουν έρθει στο προσκήνιο. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη, δίνει προτεραιότητα σε θέματα που σχετίζονται είτε με το σπίτι είτε με την οικογένεια όμως θα πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτά πριν πάρεις αποφάσεις σου.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 σε βάζει στη διαδικασία να οριοθετήσεις τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου, καθώς το πρόγραμμα που έχεις σε καθημερινή βάση φαίνεται πως θα αρχίσει να γίνεται πιεστικό. Η είσοδος του Δία στο ίδιο ζώδιο στις 19/12 ευνοεί την ενασχόλησή σου -σε καθημερινή βάση- με κάτι που θα σου φτιάχνει τη διάθεση και θα αντισταθμίζει την κούραση.

Ζυγός

Ζυγέ μου η εβδομάδα θα ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά καθώς η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στον Τοξότη στις 14/12 θα σε βάλει στη διαδικασία να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα με πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον. Ίσως συνειδητοποιήσεις πως έχεις κάνει αρκετή υπομονή απέναντι σε καταστάσεις και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε αποφάσεις.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τον εκνευρισμό καθώς δεν θα είναι καλός σύμβουλος. Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του υδροχόου στις 17/12 θα ενισχύσει μία προσωπική σχέση ή θα βάλει γερές βάσεις για να δημιουργηθεί μία νέα, το μόνο που θέλει από εσένα είναι να δεις τις αισθηματικές σου υποθέσεις με υπευθυνότητα. Λίγες ημέρες μετά στις 19/12 περνά και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και σου δημιουργεί την ανάγκη να επικεντρωθείς σε πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, να διασκεδάσεις και να φλερτάρεις!

Σκορπιός

Σκορπιέ μου η εβδομάδα ξεκινά με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη και θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις με μεγαλύτερη θέρμη οικονομικά ζητήματα. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτά είναι ένα πιθανό σενάριο για αυτές τις ημέρες όμως θα πρέπει να κρατήσεις μικρό καλάθι και να μην υποσχεθείς πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσεις να τηρήσεις.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις θέματα ακίνητης περιουσίας και ζητήματα που αφορούν υποχρεώσεις του σπιτιού ή κάποιες οικογενειακές υποθέσεις. Για το επόμενο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τα παραπάνω θα αποτελούν προτεραιότητα, για αυτό και θα πρέπει να τους δώσεις την απαραίτητη σημασία. Στις 19/12 περνά κι ο Δίας στο ζώδιο του Υδροχόου και δείχνει πως κάποιες αλλαγές οι οποίες σχετίζονται με εργασίες και επισκευές σπιτιού θα ευνοηθούν.

Τοξότης

Τοξότη μου η εβδομάδα ξεκινά με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στην 23η μοίρα του ζωδίου σου στις 14/12, η οποία θα φέρει τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων στο προσκήνιο. Οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της έκλειψης είναι πιθανόν να σου δείξουν πως βρίσκεσαι σε ένα κομβικό μονοπάτι όσον αφορά κάποιες προσωπικές σχέσεις και κάποιες συνεργασίες και θα κληθείς να αναγνωρίσεις τη θέση σου μέσα σε αυτές και να πάρεις κατάλληλες αποφάσεις.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 θα σε βάλει στη διαδικασία να υλοποιήσεις κάποια ιδέες που υπάρχουν μέχρι τώρα στο μυαλό σου. Οι συμμαχίες θα είναι πολύ σημαντικές για την υλοποίηση των ιδεών σου και φαίνεται πως θα έρθεις πιο κοντά με συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ με κάποιους άλλους θα απομακρυνθείς. Ο Δίας περνά κι εκείνος το ίδιο ζώδιο στις 19/12 δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για επέκταση των επαγγελματικών σου δραστηριοτήτων.

Αιγόκερως

Αιγόκερε μου η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη θα δώσει το «ρυθμό» για αυτή την εβδομάδα, η οποία θα σε γυρίσει σε ζητήματα του παρελθόντος και δεν αποκλείεται να σου δημιουργήσει συναισθηματική αναμόχλευση. Οι σκέψεις και οι αναμνήσεις μπορούν να φέρουν όχι μόνο συναισθηματική αλλά και σωματική κόπωση, για αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις σκέψεις που διοχετεύεις την ενέργειά σου.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12 αφενός σου χαρίζει ανάσα μιας και ο Κρόνος φεύγει από το ζώδιό σου αφετέρου στρέφει το ενδιαφέρον σου στον οικονομικό τομέα. Οι κινήσεις που θα κάνεις εκεί χρειάζονται σύνεση και ίσως χρειαστεί να οριοθετήσεις εκ νέου τα έξοδά σου. Η σχεδόν ταυτόχρονη είσοδος του Δία στο ίδιο ζώδιο με τον Κρόνο (19/12) δείχνει πως μπορούν να υπάρξουν ευκαιρίες για αύξηση των πόρων σου, όμως αυτές θα έρθουν ύστερα από δουλειά.

Υδροχόος

Υδροχόε μου αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σου κάποια ζητήματα που μπορεί να αφορούν μία ομάδα ανθρώπων στην οποία είσαι μέλος ή κάποια φιλικά σου πρόσωπα. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 θα φέρει στο προσκήνιο ομάδες, συλλόγους και φιλικές σχέσεις οι οποίες «θα περάσουν από κόσκινο»! Είναι πιθανό να διαπιστώσεις πως με κάποια πρόσωπα δεν είσαι πλέον τόσο κοντά όσο ήσουν κάποτε κάτι το οποίο θα σε οδηγήσει σε νέες αποφάσεις.

Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιό σου στις 17/12 μπορεί να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ευθύνες είτε σε προσωπικά είτε σε επαγγελματικά ζητήματα, όμως την ίδια στιγμή δημιουργεί ακόμα πιο ισχυρές βάσεις σε σχέσεις που αξίζουν. Δύο ημέρες μετά περνά και ο Δίας στο δικό σου ζώδιο και ευνοεί κάθε προσπάθεια που θα κάνεις είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και θα στηρίζεται στο σωστό προγραμματισμό και στην πολλή δουλειά.

Ιχθείς

Ιχθύ μου η εβδομάδα ξεκινά με την έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 που θα σε βάλει στη διαδικασία να επικεντρωθείς στην επαγγελματική σου εικόνα και σε ζητήματα που αφορούν τον επαγγελματικό τομέα σε γενικότερο πλαίσιο. Καλό θα ήταν να αποφύγεις να υλοποιήσεις χωρίς προσεκτικές κινήσεις κάποιες αποφάσεις σου ή κάποιες ιδέες που έχεις, καθώς η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τα «φώτα» της έκλειψης μπορεί να φέρει και λάθος εκτιμήσεις.

Στις 17/12 η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου σε καλεί να ασχοληθείς με ζητήματα του παρελθόντος και να τα διευθετήσεις προκειμένου να μην σου δημιουργούν «βάρος» και στο παρόν. Ενδεχομένως να φέρει στο προσκήνιο κάποιες ανησυχίες σου, όμως να θυμάσαι πως έχεις τη δύναμη να τις περιορίσεις. Ο Δίας ακολουθεί τον Κρόνο στον Υδροχόο στις 19/12 και από τη νέα του θέση ενισχύει την ελπίδα και την πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά!

πηγή: myastro