Αρωματισμένα cupcakes με φραγκοστάφυλα και σαμπούκους, αυτά τα καλοκαιρινά μικρά κέικ είναι υπέροχα για τον απογευματινό μας καλοκαιρινό καφέ!

Συστατικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100gr φραγκοστάφυλα, κομμένα
  • 120gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 75gr απλό αλεύρι
  • 150gr ζάχαρη άχνη
  • 6 ασπράδια, ελαφρά χτυπημένα
  • 100gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 2 κουταλιές της σούπας σαμπούκου cordial
  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C. Αλείψτε ένα τσουρέκι ή μια φόρμα για muffin με λιωμένο βούτυρο.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με δύο κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα φραγκοστάφυλα και σιγοβράστε στο σιρόπι για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, αλλά προσέξτε να μην σπάσουν πολύ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και μετά κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
  4. Ανακατεύουμε τα ασπράδια μέχρι να ενωθούν και μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το σαμπούκου.
  5. Μεταφέρετε το κουρκούτι σε κουταλιές στη φόρμα για μάφιν. Τοποθετήστε 3-4 βρασμένα φραγκοστάφυλα στο κέντρο κάθε κέικ.
  6. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να αισθανθούν ελαστικά στην επαφή και να αρχίσουν να απομακρύνονται από τις άκρες της φόρμας.
  7. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για πέντε λεπτά και μετά μεταφέρετε προσεκτικά σε μια σχάρα. Αυτά τρώγονται καλύτερα ζεστά με μια κούκλα κρέμα.

Καλή απόλαυση!