Τα αποξηραμένα φρούτα μουσκεύονται όλη τη νύχτα σε τσάι Earl Grey. Μετά από αυτό, είναι μια γρήγορη δουλειά και μερικές ώρες αργότερα, voila, το τέλειο καρβέλι τσαγιού.

Συστατικά

  • 175gr σταφίδες
  • 175gr σουλτανίνες
  • 300ml ισχυρό ζεστό τσάι Earl Grey
  • 275gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 225gr ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο
  • βούτυρο, για άλειμμα, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Βάζουμε τα φραγκοστάφυλα και τις σουλτανίνες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ζεστό τσάι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μουλιάσει όλο το βράδυ για να απορροφηθούν τα υγρά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C/130C Ανεμιστήρα. Λαδώνουμε μια φόρμα 900 γρ. και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αβγό στο μπολ με τα μουλιασμένα φρούτα (αν περισσεύουν λίγο τα υγρά είναι εντάξει) και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε ένα κουτάλι στην προετοιμασμένη φόρμα και ισοπεδώστε την κορυφή. Ψήστε για 1¾ ώρα ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να σφίξει στην αφή, αλλά ελέγξτε το μετά από 1¼ ώρα για να δείτε πώς είναι. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το κέικ και αφαιρούμε το χαρτί. Για το σερβίρισμα κόβουμε σε αρκετά χοντρές φέτες και αλείφουμε με βούτυρο για να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!