Αυτό το γρήγορο και εύκολο chorizo ​​είναι μια φανταστική εναλλακτική λύση στα παλιά καλά ψημένα φασόλια πάνω σε ζεστό καψαλιστό ψωμί.

Συστατικά

  • 100g μαγειρικό chorizo, κομμένο σε κύβους
  • 200g κονσέρβα ρεβίθια ή φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 200g κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το chorizo ​​και τηγανίστε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει.
  2. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τις ντομάτες σε κονσέρβα και μετά ανακατεύουμε το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να πήξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  3. Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα με τα ρεβίθια πάνω από τη φρυγανιά και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σούπα με ντομάτα, chorizo ​​και φακές για το κρύο!